breaking news

Antonio Rogerio Nogueira treft Trevor Smith tijdens UFC São Paulo

August 15th, 2019 | by Marcel Dorff
Antonio Rogerio Nogueira treft Trevor Smith tijdens UFC São Paulo
UFC
0

Antonio Rogerio Nogueira zal op 16 November 2019 terugkeren in de Octagon. De Braziliaan treft Trevor Smith tijdens UFC Fight Night 164 in São Paulo, Brazilië. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera. Combate maakte melding van dit gevecht. Trevor Smith die normaal in de Middleweight divisie uitkomt gaat een gewichtsklasse zwaarder vechten in de Light-Heavyweight divisie.

Antonio Rogerio Nogueira (MMA 23-9/UFC 6-6) is een MMA veteraan die sinds 2000 meedraait in het professionele MMA. Nadat hij onder anderen voor PRIDE FC en Affliction had gevochten debuteerde Nogueira in 2009 tijdens UFC 106 voor de UFC. Hij nam het op tegen Luiz Cane en versloeg hem via een KO in de eerste ronde. Zijn tweede partij wist Nogueira ook te winnen tegen Jason Brilz via een Split Decision. Daarna begon een wisselvallige periode met niet heel veel gevechten voor Nogueira. Zo verloor hij van Ryan Bader, Phil Davis, won hij van Tito Ortiz en Rashad Evans en verloor vervolgens weer tegen Anthony Johnson en Mauricio ”Shogun” Rua. Het gevecht tegen ”Shogun” leverde beide mannen de Fight of the Night bonus op. Vervolgens nam Nogueira het voor eigen publiek op tegen Patrick Cummins. Nogueira wist Cummins te verslaan via TKO in de eerste ronde. Echter kon hij die mooie overwinning geen vervolg geven. Tijdens het Main Event in Sao Paulo zes maanden later tegen Ryan Bader werd wederom van Amerikaan verloren, ditmaal via TKO in de derde ronde. Nogueira zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Nashville in April 2017 tegen Ilir Latifi, echter gooide een blessure roet in het eten. Nogueira werd vervolgens gematcht tegen Jared Cannonier. Echter werd Nogueira van het gevecht gehaald in verband met een potentiële USADA overtreding. Hierdoor werd Nogueira op voorhand geschorst. Inmiddels is bekend geworden dat Nogueira onbewust het verboden middel had binnen gekregen en mocht hij weer vechten. De Braziliaan maakte zijn comeback tijdens UFC São Paulo in September 2018 tegen Sam Alvey. Nogueira won via KO in de tweede ronde. Vervolgens werd Nogueira ingepland tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Fortis MMA vechter Ryan Spann. Nogueira ging zwaar KO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Trevor Smith (MMA 15-9/UFC 5-6) kwam na de overname van Strikeforce door de UFC in 2013 de organisatie binnen. Smith had een matig debuut en verloor via Split Decision tegen MMA veteraan Ed Herman. Begin 2014 pakte Smith zijn eerste overwinning binnen de UFC om ditmaal wel te winnen via Split Decision van Brian Houston. Smith wist vervolgens in 2014 nog te winnen via Unanimous Decision van Tor Troeng, maar ging tweemaal KO binnen een minuut tegen Thales Leites en Caio Magalhaes (beiden BJJ specialisten). In 2015 vocht Smith maar een keer, maar daar wist hij wel zijn tot nu toe grootste overwinning te behalen door Dan Miller via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens duurde het ruim één jaar voordat we ”Hot Sauce” weer terug zagen in de Octagon. Mede door blessures zagen we Smith in Augustus 2016 pas weer in de Octagon tegen nieuwkomer Joe Gigliotti. Gigliotti had geen antwoord op de groundgame van Smith en verloor via Unanimous Decision. Smith kon echter de 2-fight winstreak geen vervolg geven. In December 2016 werd verloren van TUF 23 winnaar Andrew Sanchez via Unanimous Decision. Eerder in 2017 pakte Smith een gevecht aan op short notice in Stockholm tegen Chris Camozzi. Smith controleerde het gehele gevecht met zijn worstelen, en won een op het oog uiterst eenvoudige Unanimous Decision. Smith zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Gdansk tegen Ramazan Emeev. Echter raakte hij geblesseerd en ging het gevecht niet door. Smith maakte vervolgens zijn opwachting in Liverpool in Mei 2018 tegen Elias Theodorou. In een gelijkwaardig gevecht werd uiteindelijk Theodorou de winnaar via Unanimous Decision. En ook in December 2019 wist Smith het tij niet te keren. Ditmaal werd in Milwaukee verloren van Zak Cummings. Smith zal nu verder gaan in de Light-Heavyweight divisie.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »