breaking news

Antonio Carlos Junior vecht tegen Tim Boetsch tijdens UFC Glendale

February 2nd, 2018 | by Marcel Dorff

De Braziliaan Antonio Carlos Junior keert op 14 April 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC on FOX 29 in Glendale, Arizona is Tim Boetsch zijn tegenstander. Dit wist het Braziliaanse Combate bekend te maken. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Gila River Arena. Het gevecht in de Middleweight divisie zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Antônio Carlos Júnior (MMA 9-2-0-1/UFC 6-2-0-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens het derde seizoen van TUF Brazil. De inmiddels Middleweight vechter won het seizoen op Heavyweight. Wat nog opmerkelijker was is dat hij zowel de achtste, kwart en halve finale in de eerste ronde wist te beslissen tegen veel zwaardere concurrentie. De Finale werd uiteindelijk gewonnen tegen Vitor Miranda via Unanimous Decision. Vervolgens ging ”Cara de Sapato” (wat Portugees is voor Shoeface) naar Light-Heavyweight waar hij het opnam tegen Patrick Cummins. Cummins was sterker en won het gevecht na drie rondes. Hierna maakte Carlos Júnior de definitieve overstap naar Middleweight. Daar wist hij onder meer te winnen van Eddie Gordon en van Leonardo Augusto Leleco. Tegen Kevin Casey werd het gevecht in verband met een Eye-Poke na 11 seconden gestopt en omgezet in een No-Contest. Zijn enige verlies op Middleweight kwam vrij verrassend tegen de Australiër Dan Kelly. Carlos Júnior domineerde de eerste twee rondes maar wist de trekker niet over te halen. De Australiër deed dat vervolgens wel in de derde ronde en won via TKO. Tijdens UFC 207 in December 2016 vocht ”Cara de Sapato” tegen de Italiaan Marvin Vettori. Uiteindelijk wist de Braziliaan twee van de drie rondes winnend af te sluiten zodat hij uiteindelijk via Unanimous Decision het gevecht won. Tijdens UFC 212 in Brazilië wist Carlos Júnior opnieuw een overwinning aan zijn record toe te voegen. Eric Spicely werd in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission gefinisht. Hierdoor had ”Shoeface” nu voor het eerst in zijn UFC carrière een winstreak van drie gevechten. En die streak werd in Oktober 2017 uitgebreid naar vier gevechten. Carlos Junior was te sterk voor de Welshman Jack Marshman en won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde.

Tim Boetsch (MMA 21-11/UFC 12-10) is een echte veteraan van de sport. Boetsch kwam in 2008 de UFC binnen. Ging in 2010 eventjes weg bij de organisatie, maar was al snel weer terug. Na zijn overstap van Light-Heavyweight naar Middleweight leek Boetsch de juiste richting gevonden te hebben. Nick Ring, Yushin Okami en Hector Lombard werden verslagen. In zijn daarop volgende zeven gevechten op Middleweight wist Boetsch er slechts twee te winnen. Dit deed hem besluiten om in Januari 2016 weer terug te keren naar de Light-Heavyweight divisie. Zonder succes, Ed Herman was te sterk en versloeg Boetsch via TKO. Met drie verliespartijen op rij greep Boetsch in Juli 2016 zijn laatste strohalm. De zeer taaie en de inmiddels overleden Josh Samman werd in de tweede ronde via TKO gefinisht. Dit gebeurde weer op Middleweight, iets wat Boetsch heeft doen besluiten om op Middleweight te blijven. Tijdens UFC 205 in New York wist Boetsch via KO in de eerste ronde de Braziliaan Rafael Natal op spectaculaire wijze te finishen. De UFC gaf hem vervolgens begin 2017 de kans om het op te nemen tegen BJJ wizard en topcontender ”Jacaré” Souza. ”Jacaré” bleek als wel vaker een maatje te groot voor zijn tegenstander en finishte het gevecht al in de eerste ronde via een Submission. Boetsch revancheerde zich echter in Juni 2017 tijdens UFC Oklahoma City. Boetsch won via TKO in de tweede ronde van voormalig UFC Welterweight Kampioen Johny Hendricks en pakte ook gelijk de Performance of the Night bonus.

Comments are closed.

Translate »