breaking news

Anthony ‘Rumble’ Johnson hangt handschoenen aan de wilgen

April 9th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Zojuist heeft het pay-per-view evenement UFC 210 plaatsgevonden in Buffalo, New York. Het was aan kampioen Daniel Cormier en uitdager Anthony Johnson om het hoofdgevecht te verzorgen en het publiek te trakteren op spectaculaire technieken. Na verschillende stoten wisselingen, clinchen en takedowns wist Cormier zijn spel te spelen en de partij af te maken met een submission. Geheel onverwachts kondigde Johnson zijn pensioen aan en verliet de Octagon voor de laatste keer.

Anthony Johnson (MMA 22-6/UFC 13-6) was sinds 2014 bezig aan zijn tweede run in de UFC. Tijdens zijn eerste run in de UFC (van 2007 tot 2012) vocht Johnson liefst twee klassen lager op Welterweight. Johnson zou ondanks een 7-4 record nooit in de buurt komen van een titelgevecht op Welterweight omdat hij de zogenaamde ”keyfights” niet wist te winnen. Tijdens zijn laatste gevecht (eerste run) in de UFC kwam Johnson 11 lbs te zwaar binnen tijdens zijn Middleweight debuut tegen Vitor Belfort. Johnson verloor het gevecht en werd gecut.

Vervolgens wist Johnson buiten de UFC een record van 6-0 op te bouwen met onder meer overwinningen op David Branch en Andrei Arlovski. De UFC gaf Johnson een nieuwe kans ditmaal op Light-Heavyweight en daar heeft de UFC nooit spijt van gehad. Johnson wist zichzelf in een tijdsbestek van 10 maanden op te werken tot absolute topcontender. De KO-Machine uit Dublin, Georgia versloeg in April 2014 de sterke worstelaar Phil Davis via Unanimous Decision, en sloeg een paar maanden later Antonio Rogerio Nogueira binnen een minuut KO. Begin 2015 werd Johnson in Zweden gematcht tegen de thuisfavoriet Alexander Gustafsson. In een van Johnson’s meest imponerende performances kreeg hij het Zweedse publiek muisstil door in de eerste ronde Gustafsson KO te slaan en zichzelf te verzekeren van een titelgevecht tegen Jon Jones. Echter ging dit dus niet door omdat Jones zijn titel moest inleveren. Johnson mocht het opnemen voor de vacante titel tegen Daniel Cormier, maar kwam ondanks een harde knockdown in de eerste ronde te kort voor de overwinning. Cormier finishte de uitgeputte Johnson in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission.

Vier maanden later kwam Johnson alweer terug. De Amerikaan revancheerde zichzelf door de Engelsman Jimi Manuwa na een moeizame eerste ronde in de tweede ronde KO te slaan. In Januari 2016 werd Johnson gekoppeld aan Ryan Bader. Tijdens het Main Event van UFC on FOX 18 versloeg Johnson zijn tegenstander Ryan Bader via KO in de eerste ronde. Vervolgens werd door de UFC in zogeheten ”title-eliminator” opgezet tussen Anthony Johnson en Glover Teixeira. Tijdens het Co-Main Event van UFC 202 versloeg Johnson de Braziliaan Teixeira via KO naar 13(!!!) seconden. Dit leverde Johnson in December een titelgevecht op tegen Daniel Cormier. Helaas raakte Cormier geblesseerd en ging het gevecht niet door. Het gevecht is vervolgens opnieuw ingepland voor UFC 210. Johnson zal ruim twee jaar na dato zijn revanche willen pakken tegen Cormier en zichzelf tot nieuwe Kampioen willen kronen. Echter heeft Cormier hier enkele uren geleden een stokje voor gestoken.

Johnson kwam met een verassing en informeerde het publiek na zijn verlies over zijn nieuwe uitdaging. Terwijl hij nog in zijn ‘prime’ zit, kiest hij ervoor om het wedstrijdvechten te verlaten. Houd MMA DNA in de gaten voor meer nieuws!

Comments are closed.

Translate »