breaking news

Anthony Hamilton vs. Adam Wieczorek om veiligheidsredenen verplaatst naar UFC Sydney

October 21st, 2017 | by Marcel Dorff

Het Heavyweight gevecht tussen Anthony Hamilton en Adam Wieczorek is verplaatst naar UFC Fight Night 121 in Sydney, Australië op 19 November 2017. Reden is naar alle waarschijnlijkheid de veiligheid van de Poolse vechter Wieczorek. Beide mannen verschenen ook al niet tijdens de ceremoniële wegingen vanwege een groep Poolse voetbalhooligans die het hadden voorzien op Wieczorek. Wieczorek is namelijk supporter van een van de grootste rivalen van die Poolse groep. Beide mannen zullen nu in de Qudos Bank Arena vechten. 

Anthony Hamilton (MMA 15-8/UFC 3-6) kwam in 2014 de UFC binnen, en weet in de UFC vooralsnog geen winstreak op te bouwen. Hamilton verloor zijn debuut tegen Oleksiy Oliynyk. Won vervolgens van de Zuid Afrikaan Ruan Potts, maar verloor vervolgens weer van Todd Duffee. Nadat Daniel Omielanczuk werd verslagen leek het erop dat Hamilton dan eindelijk een stijgende lijn te pakken had binnen de UFC. Helaas voor Hamilton verloor hij in Februari 2016 van Shamil Abdurakhimov via Unanimous Decision. Hamilton herstelde zich opnieuw en won in Juli 2016 op zeer indrukwekkende wijze via KO na 14 seconden tegen Damian Grabowski. Maar in December 2016 ging het opnieuw mis voor de JacksonWink MMA vechter. De Frans Kameroener Francis Ngannou stond tegenover de Amerikaan. Ngannou was te sterk en won via Kimura Submission in de eerste ronde. Hamilton werd vervolgens gekoppeld aan de Braziliaanse nieuwkomer Marcel Fortuna. Opnieuw kon Hamilton niet overtuigen en verloor ditmaal via KO vroeg in de eerste ronde. Nadat Hamilton ook in September via KO verloor in de eerste ronde van Daniel Spitz leek Hamilton zijn MMA pensioen aan te kondigen. Nu is hij dus terug.

Adam Wieczorek (MMA 8-1/UFC 0-0) zal tijdens UFC Gdansk zijn UFC debuut maken. Wieczorek is een Poolse vechter die in 2011 zijn MMA debuut maakte. Wieczorek wist al zijn overwinningen te finishen via (T)KO of Submission en bezit dus over een 100% finishratio. Wieczorek verloor slechts eenmaal in zijn MMA carrière. Dit was in zijn tweede Pro-MMA gevecht tegen de inmiddels in de UFC gerankte Pool Marcin Tybura. Tybura versloeg Wieczorek via Unanimous Decision. Wieczorek komt de UFC binnen als de PLMMA Kampioen.

Comments are closed.

Translate »