breaking news

Anthony Birchak vervangt Nate Maness tegen Tony Gravely tijdens UFC evenement op 17 april

March 26th, 2021 | by Marcel Dorff
Anthony Birchak vervangt Nate Maness tegen Tony Gravely tijdens UFC evenement op 17 april
UFC
0

Anthony Birchak heeft alsnog snel een nieuwe partij te pakken in de UFC. De Amerikaan gaat het op 17 april opnemen tegen Tony Gravely in de Bantamweight divisie. Hij vervangt Nate Maness die om onbekende redenen niet zal vechten. De partij zal plaatsvinden in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. De Mexicaanse MMA journalist CC Legaspi maakte het nieuws bekend.

Tony Gravely (MMA 20-6/UFC 1-1) is een Amerikaanse MMA vechter die na een succesvolle amateur carrière in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Gravely wordt al jaren gezien als een absoluut toptalent in de regionale Amerikaanse MMA scene. Zo vocht hij onder meer voor organisaties als CFFC, Ring of Combat en King of the Cage. Bij de King of the Cage organisatie wist Gravely de titel te pakken. Na vervolgens succesvolle gevechten bij onder meer M-1 Global USA en LFA tekende Gravely in 2018 bij de CES MMA organisatie. Daar pakte hij meteen tijdens zijn debuut de titel door Kody Nordby via een Slam KO in de eerste minuut van het gevecht te finishen. Gravely verdedigde zijn titel tweemaal tegen respectievelijk Kris Moutinho en Darren Mima. Beide vechters werden voortijdig gefinisht. Gravely kreeg vervolgens eindelijk zijn kans om een UFC contract te verdienen. Tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series werd hij gekoppeld aan Ray Rodriguez. In een spectaculair gevecht wist Gravely zijn tegenstander in de derde ronde via TKO te finishen. Rodriguez was in twintig partijen nog nooit gefinisht door middel van (T)KO. Dana White was zeer enthousiast en beloonde Gravely met een UFC contract. Gravely maakte vervolgens in Januari 2020 zijn UFC debuut tegen Brett Johns. Gravely verloor in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission, maar kreeg wel de Fight of the Night bonus. Gravely zou uiteindelijk tien maanden later wel zijn eerste UFC overwinning pakken. Via Split Decision werd gewonnen van de Braziliaan Geraldo de Freitas. Gravely werd vervolgens in April 2021 gematcht tegen Nate Maness. Echter trok Maness zich terug en werd Anthony Birchak de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Anthony Birchak (MMA 15-7/UFC 2-3) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2009. Na ruim drie jaar in het regionale circuit van Arizona te hebben vertoefd en een record te hebben opgebouwd van 9-1 tekende Birchak een contract bij de Canadese MFC organisatie. Daar wist hij zijn beide partijen te winnen. Nadat Ryan Benoit werd verslagen zou vervolgens de titel gepakt worden tegen Tito Jones. Birchak tekende vervolgens bij de UFC. Daar zou hij viermaal in actie komen. Birchak won tweemaal. Zowel Joe Soto als Dileno Lopes werden verslagen. Ondanks een 2-2 record in de UFC kreeg Birchak geen vijfde partij aangeboden en verliet hij de organisatie. In 2017 tekende Birchak bij het Japanse RIZIN FF. Birchak beleefde qua prestaties de slechtste periode uit zijn carrière. De Amerikaan verloor driemaal achter elkaar waaronder twee Split Decisions. Birchak won vervolgens twee partijen voor Combate Americas en een partij voor de LFA organisatie. In November 2020 tekende hij een nieuw contract bij de UFC en pakte hij een short notice partij aan tegen Gustavo Lopez. Birchak verloor via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Birchak zou vervolgens vier maanden later alweer terugkeren tegen Johnny Eduardo. Echter kon Eduardo niet naar Las Vegas afreizen in verband met visumproblemen. Hierdoor werd de partij gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »