breaking news

Anthony Birchak keert terug in de UFC, treft Gustavo Lopez aanstaande zaterdag in Las Vegas

November 4th, 2020 | by Marcel Dorff
Anthony Birchak keert terug in de UFC, treft Gustavo Lopez aanstaande zaterdag in Las Vegas
UFC
0

Anthony Birchak kwam tussen 2014 en 2016 viermaal uit voor de UFC. Vervolgens namen beide partijen afscheid van elkaar. Aanstaande zaterdag is Birchak terug bij de organisatie. Hij vervangt Felipe Colares die in verband met een positieve COVID-19 test moest afzeggen. In de Bantamweight divisie zal Gustavo Lopez de tegenstander zijn. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada tijdens UFC on ESPN 17. Fansided MMA meldde de partij als eerste.

Anthony Birchak (MMA 15-6/UFC 2-2) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2009. Na ruim drie jaar in het regionale circuit van Arizona te hebben vertoefd en een record te hebben opgebouwd van 9-1 tekende Birchak een contract bij de Canadese MFC organisatie. Daar wist hij zijn beide partijen te winnen. Nadat Ryan Benoit werd verslagen zou vervolgens de titel gepakt worden tegen Tito Jones. Birchak tekende vervolgens bij de UFC. Daar zou hij viermaal in actie komen. Birchak won tweemaal. Zowel Joe Soto als Dileno Lopes werden verslagen. Ondanks een 2-2 record in de UFC kreeg Birchak geen vijfde partij aangeboden en verliet hij de organisatie. In 2017 tekende Birchak bij het Japanse RIZIN FF. Birchak beleefde qua prestaties de slechtste periode uit zijn carrière. De Amerikaan verloor driemaal achter elkaar waaronder twee Split Decisions. Birchak won vervolgens twee partijen voor Combate Americas en een partij voor de LFA organisatie. In November 2020 tekende hij een nieuw contract bij de UFC.

Embed from Getty Images

Gustavo Lopez (MMA 11-5/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2012. Na in zijn eerste drie jaar als professional een 3-1 record te hebben opgebouwd tekende Lopez bij de Combate Americas organisatie. Daar wist hij te imponeren met drie overwinningen tegen onder meer Joey Ruquet en Saul Elizondo. Hierdoor mocht hij in Oktober 2016 vechten voor de vacante titel tegen John Castaneda. Lopez verloor in de vierde ronde via TKO. Vervolgens wist Lopez wel van Steve Swanson te winnen en vocht hij tweemaal voor een andere organisatie. Lopez keerde vervolgens terug bij Combate Americas om wederom voor de titel te vechten. Echter werd ditmaal verloren via Split Decision van Jose Alday. Vervolgens wist Lopez zich te revancheren met een Von Flue Choke overwinning tegen Vicente Marquez en dwong hij een rematch af met Alday. Dat driemaal scheepsrecht is bleek. Lopez won via TKO in de eerste ronde en was de nieuwe kampioen. Lopez verdedigde eenmaal de titel via KO in de eerste ronde tegen Joey Ruquet en tekende vervolgens bij de UFC. Op short notice vocht hij in Juni 2020 tegen Merab Dvalishvili. Lopez verloor via Unanimous Decision. Lopez werd vervolgens gematcht tegen de Braziliaan Felipe Colares in November 2020. Echter moest Colares na een positieve COVID-19 test afzeggen en werd Anthony Birchak de nieuwe opponent.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »