breaking news

Ante Delija pakt short notice partij tegen Ciryl Gane op 17 oktober in Abu Dhabi

September 28th, 2020 | by Marcel Dorff
Ante Delija pakt short notice partij tegen Ciryl Gane op 17 oktober in Abu Dhabi
UFC
0

Er lijkt een vloek op de partij te rusten tussen Shamil Abdurakhimov en Ciryl Gane. De partij werd al voor meerdere evenementen ingepland, maar steeds werd het gevecht uitgesteld in verband met blessures. Abdurakhimov heeft zich ditmaal afgemeld voor de geplande datum van 17 oktober. Hierdoor zal de Kroaat Ante Delija zijn UFC debuut gaan maken in de Heavyweight divisie tegen Ciryl Gane. De partij zal plaatsvinden in Abu Dhabi. La Sueur wist de verandering te melden.

Ciryl Gane (MMA 6-0/UFC 3-0) was misschien wel dé ontdekking in de Heavyweight divisie van 2018. De Fransman die bij de MMA Factory in Parijs traint maakte zijn Pro-MMA debuut in 2018 voor de TKO organisatie. Gane mocht meteen tijdens zijn debuut voor de titel vechten tegen Bobby Sullivan. Gane won via TKO in de eerste ronde en werd vervolgens gekoppeld aan de #1 Heavyweight in Canada, de ongeslagen Adam Dyczka. Gane verbaasde vriend en vijand door Dyczka op betrekkelijk eenvoudige wijze te finishen via TKO in de tweede ronde. TKO matchte hem vervolgens met Raphael Pessoa. Echter ging het evenement niet door en werd Gane in Mei 2019 gekoppeld aan Roggers Souza. Souza werd via KO in de eerste ronde gefinisht. De UFC handelde vervolgens snel en hengelde Gane binnen. Het geplande gevecht tussen Gane en Pessoa in Maart 2019 zal nu dus plaatsvinden in Augustus 2019. Maar niet meer bij de Canadese TKO organisatie maar in de UFC. Gane bewees in het gevecht dat hij ook op de grond zijn mannetje staat. Gane finishte Pessoa via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens werd Gane tijdens UFC Singapore gematcht tegen Don’Tale Mayes. Gane vocht wederom sterk en besliste ditmaal het gevecht vlak voor het einde via een Heel Hook Submission. Gane liet weten nog eenmaal te willen vechten in 2019. En die kans kreeg hij in December 2019 tijdens UFC Busan tegen de Canadees Tanner Boser. Gane won het gevecht via Unanimous Decision. Gane zou vervolgens zijn opwachting maken in Brooklyn tijdens UFC 249 tegen Shamil Abdurakhimov. Echter moest hij in verband met een klaplong verstek laten gaan. De partij werd opnieuw ingepland in Juli 2020. Echter trok ditmaal Abdurakhimov zich terug uit de strijd. Gane zou vervolgens een maand later vechten tegen Sergei Pavlovich. Echter trok ook Pavlovich zich terug met een blessure. De partij tegen Abdurakhimov werd opnieuw ingepland voor Oktober 2020. Helaas ging ook ditmaal de partij niet door omdat Abdurakhimov zich terug trok. Hierdoor werd Gane gekoppeld aan Ante Delija.

Embed from Getty Images

Ante Delija (MMA 17-3/UFC 0-0) is een Kroatische MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2011. Delija wist in zijn eerste twee jaar als prof een 9-1 record op te bouwen en wist onder meer te winnen van voormalig UFC Heavyweight kampioen Ricco Rodriguez. In 2013 tekende Delija bij de M-1 Global organisatie. Daar verloor hij zijn debuut tegen Denis Smoldarev. Vervolgens zou Delija drie partijen bij andere organisaties winnen waaronder een overwinning tegen Valentijn Overeem. Delija keerde hierna terug bij M-1 en versloeg Konstantin Glukhov wat hem een titelgevecht opleverde tegen Marcin Tybura. Delija blesseerde zijn been in de eerste ronde en verloor via TKO. Delija vocht vervolgens losse partijen voor PFL, RIZIN en KSW. Alle partijen werden gewonnen. In September 2020 tekende Delija een contract bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »