breaking news

Anissa Meksen verdedigt titel tegen van Soest tijdens GLORY 64

January 17th, 2019 | by Stefan Van Erp
Anissa Meksen verdedigt titel tegen van Soest tijdens GLORY 64
GLORY
0

Anissa Meksen zal haar GLORY Super Bantamweight titel gaan verdedigen tegen Tiffany van Soest. Dit gaat gebeuren op 9 maart aanstaande tijdens GLORY 64 in Strasbourg, Frankrijk. Beide dames stonden eerder tegenover elkaar. Destijds was van Soest de titelhoudster. Meksen wist te winnen via een Decision en zo de nieuwe kampioene te worden. Tijdens GLORY 64 zal ook Ertuğrul Bayrak zijn opwachting gaan maken. Hij neemt het op tegen nieuwkomer Jakob Styben. Michael Duut en Donegi Abena nemen het ook tegen elkaar op in Strassbourg en maakt Esma Hasshass haar comeback in de ring.

Powered by Aiki Budo.

Meksen vs Van Soest

Anissa Meksen is meervoudig Europees en Wereldkampioene in het boksen en kickboksen. Zo won zij in 2012 de wereldtitel boksen en in 2013 een wereldtitel kickboksen. Het leek een kwestie van tijd voor zij ook voor GLORY zou gaan vechten en dit kwam in 2017 uit. Zij debuteerde voor de promotie tegen Jady Menezes en won via een Unanimous Decision. Nadat Meksen overtuigend wist te winnen van Funda Alkayis via een TKO kreeg zij haar gewenste titelgevecht. Tijdens GLORY 48 stond zij tegenover Tiffany van Soest en wist via een Unanimous Decision de titel binnen te halen. Meksen gaat haar titel voor het eerst verdedigen tijdens GLORY 53 in Lille. Echter vocht zij eerst tegen Ashley Nichols tijdens een catchweight gevecht in Los Angeles. Meksen won vrij overtuigend via een Decision. Haar eerste titelverdediging was een succesvolle voor Meksen. Zij won op overtuigende wijze van Amel Dehby via een Unanimous Decision. Vervolgens zette GLORY haar wederom tegenover Jady Menezes. Meksen verloor via een zéér controversiële Split Decision haar titel. Daarna kreeg Meksen direct een rematch en zorgde zij er voor dat er geen twijfel mogelijk is wie de beste op dit moment op dit gewicht is. Via een TKO in de tweede ronde pakte zij haar titel weer terug.

Tiffany van Soest is al jaren toonaangevend in het vrouwen Kickboksen. De Amerikaanse met Nederlandse roots was voor zij bij GLORY ging vechten meervoudig wereldkampioen bij Lion Fight. Van Soest kwam in 2016 naar GLORY met een missie om de eerste dame met een titel bij de promotie te worden. Deze missie begon tijdens GLORY 30 in Los Angeles tegen Esma Hasshass die ze versloeg via een Decision. Zodoende werd zij uitgenodigd voor het Bantamweight titel toernooi in Oberhausen tijdens GLORY 36. Van Soest won haar eerste partij tegen Jessica Gladstone via een Decision waarna zij ook Amel Dehby wist te verslaan en zo de eerste dame te worden met een titel bij GLORY. Daarna verdedigde zij succesvol haar titel tegen Meryem Uslu middels een overwinning via TKO. In december van 2017 raakte van Soest haar titel kwijt aan de sterke Anissa Meksen via een Decision. Vervolgens herpakte van Soest zich enigszins door Sofia Olofsson te verslaan via een Split Decision.

Bayrak vs Styben

Ertuğrul Bayrak is een vechter uit Amersfoort die voordat hij bij GLORY vocht 2 wereldtitels won. Bayrak staat bekend als een harde technische vechter en vocht zijn eerste partij bij de promotie tegen Donavan Wisse in de Ahoy tijdens GLORY 62. De technisch hoogstaande partij werd beslist in de derde ronde. Daarin wist Bayrak veel te scoren en uiteindelijk via een Split Decision aan het langste eind te trekken. Met deze overwinning bestormde Bayrak de rankings met een zesde plek als binnenkomer.

Voor Jakob Styben gaat het zijn debuut worden voor GLORY. De Duitser heeft echter wel indruk gemaakt op de matchmakers van GLORY gezien hij direct is binnengekomen in de ranking van GLORY.

Duut vs Abena

Michael Duut vecht sinds 2013 voor GLORY. Hij maakte zijn debuut voor de organisatie op 23 maart 2013 in Londen tegen Dustin Jacoby. Duut liet direct zien dat hij over arsenaal aan harde stoten beschikt en eindigde de wedstrijd in de eerste ronde via TKO. Ook zijn tweede partij voor GLORY wist Duut te winnen via een Unanimous Decision tegen Steve McKinnon. Daarna verloor Duut 3 partijen op rij tegen respectievelijk Tyrone Spiong (KO), Danyo Ilunga (TKO door blessure) en Igor Jurković (KO). Duut richtte zich op en vocht onder anderen tijdens North vs. the Rest en Enfusion Live in Groningen. Beide partijen wist hij te winnen waarna hij zijn opwachting ging maken tijdens GLORY 36 in Oberhausen. Wederom was Danyo Ilunga zijn tegenstander. In een oorlog over 3 ronden besloot de jury dat er nog een extra ronde moest komen om een winnaar aan te wijzen. Duut en Ilunga maakten er een spektakel van met uiteindelijk Duut als winnaar via Unanimous Decision. Dit gevecht werd later uitgeroepen tot GLORY Fight of the Year. Nadat Duut het Contender toernooi in Amsterdam won door snelle KO overwinningen op Dragoș Zubco en Manny Mancha vocht hij de rematch tegen Danyo Ilunga. Deze keer verloor Duut via een KO in de derde ronde. Daarna vocht Duut tegen de nummer 3 gerankte Fransman Zinedine Hameur-Lian. Dé kans voor Duut om een stap te maken richting een titelgevecht. Echter kwam hij te kort en verloor via een TKO in de tweede ronde. Duut herpakte zich wederom en wist via een harde KO te winnen van Mourad Bouzidi in Amsterdam.

Donegi Abena is een van de vele talenten die GLORY heeft weten vast te leggen. De slechts 21-jarige Abena maakte voorheen furore bij onder anderen FFC en A1WCC. In laatstgenoemde werd hij onlangs nog finalist in een 8-mans toernooi waarin hij onder anderen Luis Tavares uitschakelde. In de finale verloor Abena op zeer controversiële wijze. Abena leek genoeg gedaan te hebben voor de ovewinning. Echter dacht de jury daar anders over. Daarna mocht Abena debuteren voor GLORY in Lyon tegen Stephane Susperregui. Abena schoot uit de startblokken en wist zijn winst in de eerste 2 ronden zeker te stellen.

HassHass vs Lee

Esma HassHass is een groot talent in het kickboksen. Zij werd drie keer WFCA Nederlands kampioen en won ook een Europese titel. Tijdens GLORY 30 in Los Angeles debuteerde HassHass tegen Tiffany van Soest. HassHass gaf goed partij maar moest toch haar meerdere herkennen in van Soest en verloor middels een Unanimous Decision. HassHass raakte betrokken bij een ongeluk waardoor zij een tijd niet heeft kunnen vechten. Inmiddels is zij na een lang revalidatie proces weer fit en gaat zij het dus opnemen tegen Jiwaen Lee tijdens GLORY 64 in Strassbourg.

Jiwaen Lee vocht tot nog toe 1 partij in GLORY. Dit was tijdens GLORY 35 in Nice in 2016 waar zij het opnam tegen de Française Amel Dehby. De winnaar verzekerde zich van het titeltoernooi later dat jaar. Lee vocht voor wat ze waard was maar Dehby was de sterkste die avond en ging er met de overwinning vandoor.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »