breaking news

Angela Hill treft UFC debutante Istela Nunes tijdens UFC Mexico City

July 23rd, 2019 | by Marcel Dorff
Angela Hill treft UFC debutante Istela Nunes tijdens UFC Mexico City
UFC
0

De UFC heeft een Women’s Strawweight gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 159 card in Mexico City, Mexico. Angela Hill zal het op 21 September 2019 op gaan nemen tegen de promotionele nieuwkomer Istela Nunes. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de Arena Ciudad de Mexico. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card. Combate wist het gevecht te melden.

Angela Hill (MMA 9-7/UFC 4-7) kwam voor het eerst in beeld tijdens het twintigste seizoen van TUF. Hill destijds met een 1-0 record in MMA werd als #16 gerankt door de UFC, en moest het daardoor opnemen tegen de #1 gerankte Carla Esparza. Hill was kansloos en verloor vroeg in de eerste ronde. Haar UFC ”journey” was ook niet succesvol. Emily Kagan werd verslagen, maar Hill verloor van Rose Namajunas en Tecia Torres waarna haar contract niet werd verlengt. Hill werd opgepikt door Invicta FC, en na KO overwinningen tegen Alida Gray en Stephanie Eggink mocht Hill in Mei 2016 het opnemen tegen de Braziliaanse Kampioene Livia Renata Souza. Na vijf rondes scoorden twee judges in het voordeel van Hill waardoor Hill zich de Invicta FC Strawweight Kampioene mocht noemen. Hill maakte vervolgens haar eerste titelverdediging tegen Kaline Medeiros. Met succes werd de titel behouden. De UFC bleek toch onder de indruk van Hill en haalde haar terug. Hill nam het in Februari 2017 op tegen de Braziliaanse topcontender Jessica Andrade. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus was Hill op een competitieve manier wel duidelijk de mindere waardoor ze verloor via Unanimous Decision. Hill keerde tijdens International Fight Week 2017 terug in de Octagon tegen Ashley Yoder. Ditmaal was Hill wel de betere en won ze via Unanimous Decision. Deze overwinning kon Hill tijdens UFC Norfolk in Oktober 2017 echter geen goed vervolg geven. Via Unanimous Decision werd van Nina Ansaroff verloren waardoor het gevecht tegen Moroz wederom een ”do or die” partij zou worden. Het werd uiteindelijk een positieve partij voor Hill. Hill won via Unanimous Decision. Hill werd daarna ingepland tijdens UFC Lincoln tegen Alexa Grasso, maar door een blessure van Grasso werd Cortney Casey als tegenstandster aangewezen. In een gelijkwaardige partij verloor Hill via Split Decision. Hill kreeg vervolgens in Maart 2019 haar gewilde gevecht tegen Randa Markos. Echter liep het gevecht voor Hill uit in een teleurstelling. Markos won via Armbar Submission in de eerste ronde. Hill keerde vervolgens een maand later op short notice terug in de Octagon. Tijdens UFC Fort Lauderdale won Hill via Unanimous Decision van Jodie Esquibel. Hill zou vervolgens wederom een short notice partij pakken. Ditmaal tijdens UFC 238 in Juni 2019 tegen de Chinese Yan Xiaonan. Hill leek Yan te finishen, echter werd de Chinese gered door de bel. In het vervolg vocht de Chinese beter en versloeg ze Hill via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Istela Nunes (MMA 7-1-0-1/UFC 0-0-0-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die in 2010 haar professionele carrière startte. Nunes bleef ongeslagen in haar eerste zes partijen hiervan won ze er vijf. Nunes zou hiermee de aandacht van ONE Championship trekken en bij de Aziatische promotie in 2016 tekenen. Tijdens haar debuut imponeerde Nunes met een overwinning tegen de Japanse publieksfavoriete Mei Yamaguchi. Hierdoor mocht ze in Mei 2017 voor de Strawweight titel vechten tegen Angela Lee. Lee was te sterk en versloeg Nunes via Anaconda Choke Submission. Dit was voor Nunes haar eerste verliespartij. Nunes kwam vervolgens in Juli 2018 sterk terug met een Unanimous Decision overwinning tegen Gina Iniong. Nunes maakte vervolgens in 2019 bekend getekend te hebben bij de UFC.

Afbeeldingsresultaat voor istela nunes

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »