breaking news

Andy Souwer komt tekort tegen de ervaren Japanner Kazuyuki Miyata

December 29th, 2016 | by Marcel Dorff

Vanochtend rond 10.00u Nederlandse tijd vocht onze landgenoot Andy Souwer tijdens de RIZIN FF World Grand Prix : 2nd Round zijn derde MMA partij uit zijn carrière. Hij nam het op tegen de Japanse MMA veteraan Kazuyuki Miyata.

Miyata (bijnaam : Little Hercules) vecht al sinds 2004 Pro-MMA partijen. De ervaren Japanner is vooral een zeer sterke grondvechter en beslist zijn partijen dan ook regelmatig via Submission of via het punten vergaren op de grond. Miyata heeft onder meer gewonnen van voormalig UFC Lightweight titeluitdager Caol Uno, en heeft ook de ring/kooi gedeeld met legendes als ”Kid” Yamamoto, Genki Sudo en Tatsuya Kawajiri.

Andy Souwer behoeft geen introductie. De kickbokslegende uit Den Bosch maakte op zijn 33ste de dappere overstap naar het MMA. Souwer won zijn MMA debuut vorig jaar December via KO tegen Yuichiro Nagashima. In September van dit jaar ging het mis tegen Daron Cruickshank. De ”Detroit Superstar” wist Souwer via Rear Naked Choke Submission te stoppen. De tweevoudig K-1 World Max Kampioen nam het dus vandaag op tegen Kazuyuki Miyata.

round1-andy-souwer-stapt-op-29-december-de-kooi-in

Van begin af aan was het eigenlijk duidelijk wat de gameplans van beide mannen waren. Souwer wilde de partij staand houden, terwijl Miyata de partij zo snel mogelijk naar de mat wilde brengen. Dit gebeurde al na 20 seconden. Miyata begon meteen een Triangle Choke Submission aan te zetten. Souwer liet zien dat hij hart had en verdedigde de Submission. Miyata toch té ervaren op de grond voor Souwer controleerde het gevecht en probeerde meerdere malen het gevecht met verschillende technieken te beëindigen. Souwer weigerde op te geven, maar moest na ruim 4 minuten toch zijn meerdere erkennen in de Japanner. Miyata wist een Armbar vanaf de rug aan te zetten, waarop Souwer wel moest aftikken.

Al met al een teleurstellend resultaat voor de Nederlander, die wel heeft getoond hart te hebben zoals we dat ook van hem kennen in het kickboksen. Helaas was de Japanner Miyata te sterk op de grond. Ondanks dat gegeven liet Souwer zien een aantal malen goed de technieken op de grond van de Japanner te kunnen verdedigen. Hetgene waarop hij verder kan bouwen in de toekomst in zijn MMA carrière.

Bekijk hieronder het gevecht.

Leave a Reply

Translate »