breaking news

Andrew Sanchez treft Wellington Turman tijdens UFC evenement op 8 augustus

June 18th, 2020 | by Redactie
Andrew Sanchez treft Wellington Turman tijdens UFC evenement op 8 augustus
UFC
0

TUF 23 winnaar Andrew Sanchez maakt op 8 augustus zijn opwachting in de Octagon. De Amerikaan treft de Braziliaan Wellington Turman in de Middleweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar op een nog nader bekend te maken locatie. Het gevecht zal naar alle waarschijnlijkheid deel uit maken van de Preliminary Card. Combate maakte de partij bekend.

Andrew Sanchez (MMA 11-5/UFC 4-3) kwam via TUF 23 in 2016 de UFC binnen. Sanchez wist de finale te halen door in de halve finale teamgenoot Eric Spicely via KO te verslaan. In de finale nam Sanchez het op tegen Khalil Rountree. Sanchez wist Rountree drie rondes lang worstelend de baas en won via Unanimous Decision. Ditzelfde kunstje herhaalde Sanchez een half jaar later ook tegen Trevor Smith, waardoor Sanchez zijn tweede overwinning in de UFC mocht bijschrijven. Dit leek in April 2017 ook te gebeuren tegen Anthony Smith. Sanchez controleerde het merendeel van het gevecht met zijn worstelen. Echter wist Smith een keiharde Headkick te plaatsen aan het einde van de derde ronde, en finishte Sanchez vervolgens via KO. Sanchez keerde vervolgens terug tijdens de TUF 26 Finale in December 2017 tegen Ryan Janes. Wederom domineerde Sanchez met zijn worstelen de eerste twee rondes. Sanchez was qua conditie echter totaal op in de derde ronde en dat kwam hem duur te staan. Janes won het gevecht via TKO. Sanchez werd vervolgens in Augustus 2018 gekoppeld aan Antonio Braga Neto. Echter trok de Braziliaan zich om persoonlijke redenen terug en werd vervangen door Markus Perez. Sanchez won het gevecht tegen Perez via Unanimous Decision. Sanchez wist daar vervolgens in Mei 2019 wederom een overwinning aan toe te voegen. Via Unanimous Decision werd in Ottawa gewonnen van de Canadees Marc-André Barriault. Sanchez zou vervolgens in September 2019 vechten tegen David Branch tijdens UFC Vancouver. Echter raakte Branch geblesseerd en werd Marvin Vettori de nieuwe tegenstander. Sanchez moest echter tijdens Fight Week zich terugtrekken uit het gevecht in verband met een ooginfectie. Hierdoor werd de partij een maand later tijdens UFC Tampa opnieuw ingepland. Helaas voor Sanchez verloor hij de partij via Unanimous Decision. Sanchez werd vervolgens in April 2020 gekoppeld aan Zak Cummings. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Wellington Turman (MMA 16-3/UFC 1-1) maakte op 18 jarige leeftijd in 2014 al zijn MMA debuut. Turman die voor Gile Ribeiro Team in Brazilië uitkomt is een van de betere talenten uit dat land. Turman vocht in het regionale Braziliaanse circuit en wist daar een record neer te zetten van 9-1 met onder andere een overwinning tegen Edivaldo Siqueira. Turman tekende vervolgens in 2016 bij de Imortal FC organisatie. Turman won zijn eerste twee gevechten, maar verloor vervolgens van Carlston Harris. Na vervolgens een succesvol uitstapje bij de Brave CF organisatie keerde Turman terug bij Imortal FC. Daar wist hij twee partijen op rij te winnen van respectievelijk Rodrigo Jesus en Rafael Atilio. Turman zou hierna in April 2019 zijn opwachting maken tijdens een Future FC evenement tegen UFC veteraan Marcio Alexandre Jr. Turman won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde en maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut. Tijdens UFC Sacramento in Juli 2019 werd via een controversiële Split Decision verloren van Karl Roberson. Turman wist in zijn daarop volgende gevecht wel zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Op short notice werd in November 2019 landgenoot Markus Perez verslagen via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »