breaking news

Andre Soukhamthath vervangt Bryan Caraway tegen Luke Sanders tijdens UFC Fresno

November 22nd, 2017 | by Marcel Dorff

Gisteren meldden we al dat Bryan Caraway geblesseerd was geraakt, en hierdoor niet zou kunnen vechten tegen Luke Sanders tijdens UFC Fight Night 123 in Fresno, Californië. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft Andre Soukhamthath aangewezen om het in de Bantamweight divisie op te nemen tegen Sanders. Het gevecht zal plaatsvinden op 9 December 2017 in het Save Mart Center en maakt deel uit van de Preliminary Card.

Luke Sanders (MMA 11-1/UFC 1-1) kwam op two weeks notice in Januari 2016 de UFC binnen. De MMA Lab vechter kwam over van de RFA promotie waar hij de Bantamweight Kampioen was. Sanders die een ongeslagen record van 10-0 de Octagon inbracht nam het op tegen Maximo Blanco. Blanco bleek geen gelijkwaardige partij voor Sanders die de Venezolaan vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission finishte. Een zeer sterk debuut voor de man uit Clarksville, Tennessee. Dit leverde Sanders de Performance of the Night bonus op. Vervolgens werd Sanders na afwezigheid van ruim een jaar afgelopen Maart gematcht tegen Iuri Alcantara. Sanders domineerde het gevecht volledig, en het leek een kwestie van tijd alvorens Sanders de partij zou winnen. Echter wist Alcantara halverwege de tweede ronde opeens een konijn uit zijn hoge hoed (bij wijze van spreken dan) te toveren. Alcantara wist Sanders via een Kneebar Submission af te laten tikken, en op deze manier een geweldige comeback te maken en Sanders zijn eerste Pro-MMA verlies toe te brengen. Sanders zou vervolgens vechten tegen Felipe Arantes. Echter werd het gevecht een dag van te voren geannuleerd in verband met ziekte van Arantes. Sanders leek vervolgens opnieuw pech te hebben na het uitvallen van Bryan Caraway. Echter zal Andre Soukhamthath voor Caraway invallen.

Andre Soukhamthath (MMA 11-5/UFC 0-2) maakte begin dit jaar zijn UFC debuut. De Laotiaanse Amerikaan kwam binnen als de CES MMA Bantamweight Kampioen. Soukhamthath is een allround vechter die bij voorkeur het liefst standup vecht. Soukhamthath won de CES MMA titel in Maart 2016 door de ongeslagen Kody Nordby te verslaan via KO in de vijfde ronde. In Augustus 2016 werd die titel voor het eerst verdedigd tegen Kin Moy (een man die Soukhamthath eerder in zijn carrière wist te verslaan). Soukhamthath zou in Maart 2017 zijn titel verdedigen tegen Tony Gravely tijdens het Main Event van CES MMA 42. Echter bood de UFC Soukhamthath een gevecht aan tijdens UFC 209 tegen Albert Morales. Soukhamthath had een sterk debuut, maar kon niet voorkomen dat Morales er met een Split Decision overwinning vandoor ging. Soukhamthath maakte vervolgens zijn tweede opwachting voor de UFC in Augustus 2017 tijdens UFC Mexico City. Soukhamthath nam het op tegen de Mexicaan Alejandro Perez. In een van de meest controversiële en discutabele decisions van 2017 verloor Soukhamthath via Split Decision. Hierdoor is Soukhamthath na twee Split Decision verliespartijen nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning in de Octagon.

Comments are closed.

Translate »