breaking news

Andre Soukhamthath treft Gavin Tucker tijdens UFC Moncton

August 7th, 2018 | by Redactie
Andre Soukhamthath treft Gavin Tucker tijdens UFC Moncton
UFC
0

De Laotiaanse Amerikaan Andre Soukhamthath keert op 27 Oktober 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 138 in Moncton, New Brunswick, Canada is Gavin Tucker de tegenstander. Beide mannen treffen elkaar in de Bantamweight divisie. Dit wist Nolan King via FloCombat bekend te maken. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van het Moncton Coliseum op de Preliminary Card.

Gavin Tucker (MMA 10-1/UFC 1-1) maakte in 2017 zijn UFC debuut. Tucker nam het voor eigen publiek op tegen MMA veteraan Sam Sicilia. Tucker domineerde het gevecht staand van begin tot einde en won een overduidelijke Unanimous Decision. Tucker kwam bijna zijn hele carrière uit voor de promotie Extreme Cage Combat waar hij ook de titelhouder was. Tucker is een zeer allround vechter en wist het grootste gedeelte van zijn gevechten te finishen. In totaal acht finishes waarvan vier Submissions en vier (T)KO’s. Tucker wordt gezien als een groot talent in de Canadese MMA scene. Tucker werd voor zijn tweede gevecht gekoppeld aan Rick Glenn tijdens UFC 216. Tucker werd het complete gevecht gedomineerd en het was aan de scheidsrechter te danken dat het gevecht niet eerder werd gestopt. Glenn won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Andre Soukhamthath (MMA 12-6/UFC 1-3) maakte in 2017 zijn UFC debuut. De Laotiaanse Amerikaan kwam binnen als de CES MMA Bantamweight Kampioen. Soukhamthath is een allround vechter die bij voorkeur het liefst standup vecht. Soukhamthath won de CES MMA titel in Maart 2016 door de ongeslagen Kody Nordby te verslaan via KO in de vijfde ronde. In Augustus 2016 werd die titel voor het eerst verdedigd tegen Kin Moy (een man die Soukhamthath eerder in zijn carrière wist te verslaan). Soukhamthath zou in Maart 2017 zijn titel verdedigen tegen Tony Gravely tijdens het Main Event van CES MMA 42. Echter bood de UFC Soukhamthath een gevecht aan tijdens UFC 209 tegen Albert Morales. Soukhamthath had een sterk debuut, maar kon niet voorkomen dat Morales er met een Split Decision overwinning vandoor ging. Soukhamthath maakte vervolgens zijn tweede opwachting voor de UFC in Augustus 2017 tijdens UFC Mexico City. Soukhamthath nam het op tegen de Mexicaan Alejandro Perez. In een van de meest controversiële en discutabele decisions van 2017 verloor Soukhamthath via Split Decision. Hierdoor was Soukhamthath na twee Split Decision verliespartijen nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning in de Octagon. Die overwinning kwam in December 2017 tijdens UFC Fresno. Soukhamthath stapte in voor de geblesseerde Bryan Caraway tegen Luke Sanders. Sanders was sterker in de eerste ronde, maar liep vol tegen een stoot van Soukhamthath op in het begin van de tweede ronde. Sanders ging neer waarna Soukhamthath volgde met meerdere stoten. Soukhamthath schreef op die manier op zeer indrukwekkende wijze zijn eerste overwinning in zijn UFC carrière bij. Vervolgens nam Soukhamthath in Maart 2018 het op tegen de ongeslagen Sean O’Malley. Soukhamthath verloor de eerste twee rondes duidelijk. O’Malley brak echter zijn voet in de derde ronde op een blok van Soukhamthath. Echter had Soukhamthath dit niet in de gaten. Hierdoor kon O’Malley het ”uitzingen” tot het einde van de derde ronde en de overwinning via Unanimous Decision pakken.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »