breaking news

Andre Soukhamthath ontmoet Sean O’Malley tijdens UFC 222 in Las Vegas

December 27th, 2017 | by Redactie

Andre Soukhamthath en Sean O’Malley nemen het tegen elkaar op tijdens UFC 222 in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada. Dit hebben beide mannen bevestigd na een tweet van The MMA Kings. O’Malley daagde Soukhamthath enkele dagen geleden uit via Social Media. Soukhamthath nam de uitdaging aan, waarna beide mannen via een handtekening onder het contract de daad bij het woord voegden. Soukhamthath en O’Malley ontmoeten elkaar in de Bantamweight divisie op de Preliminary Card van UFC 222 op 3 Maart 2018.

Andre Soukhamthath (MMA 12-5/UFC 1-2) maakte begin dit jaar zijn UFC debuut. De Laotiaanse Amerikaan kwam binnen als de CES MMA Bantamweight Kampioen. Soukhamthath is een allround vechter die bij voorkeur het liefst standup vecht. Soukhamthath won de CES MMA titel in Maart 2016 door de ongeslagen Kody Nordby te verslaan via KO in de vijfde ronde. In Augustus 2016 werd die titel voor het eerst verdedigd tegen Kin Moy (een man die Soukhamthath eerder in zijn carrière wist te verslaan). Soukhamthath zou in Maart 2017 zijn titel verdedigen tegen Tony Gravely tijdens het Main Event van CES MMA 42. Echter bood de UFC Soukhamthath een gevecht aan tijdens UFC 209 tegen Albert Morales. Soukhamthath had een sterk debuut, maar kon niet voorkomen dat Morales er met een Split Decision overwinning vandoor ging. Soukhamthath maakte vervolgens zijn tweede opwachting voor de UFC in Augustus 2017 tijdens UFC Mexico City. Soukhamthath nam het op tegen de Mexicaan Alejandro Perez. In een van de meest controversiële en discutabele decisions van 2017 verloor Soukhamthath via Split Decision. Hierdoor was Soukhamthath na twee Split Decision verliespartijen nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning in de Octagon. Die overwinning kwam in December 2017 tijdens UFC Fresno. Soukhamthath stapte in voor de geblesseerde Bryan Caraway tegen Luke Sanders. Sanders was sterker in de eerste ronde, maar liep vol tegen een stoot van Soukhamthath op in het begin van de tweede ronde. Sanders ging neer waarna Soukhamthath volgde met meerdere stoten. Soukhamthath schreef op die manier op zeer indrukwekkende wijze zijn eerste overwinning in zijn UFC carrière bij. Nu zal in Maart Sean O’Malley wachten, de teamgenoot van Luke Sanders.

Sean O’Malley (MMA 9-0/UFC 2-0) is tot zover een van de meest opvallende nieuwkomers binnen de UFC. The MMA Lab vechter is ongeslagen in negen partijen tot dusver. O’Malley kwam met een spectaculaire KO winstreak van drie partijen afgelopen Juli de UFC binnen. Het talent deed mee aan Week 2 van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series, en zeker niet onverdienstelijk. O’Malley vernietigde zijn tegenstander Alfred Khashakyan via een keiharde KO stoot in de eerste ronde. Daarvoor had O’Malley de gehele partij al gedomineerd. Er was voor UFC president Dana White dan ook geen twijfel mogelijk, deze man kreeg een UFC contract. O’Malley werd gematcht tijdens de TUF 26 Finale tegen Terrion Ware. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk O’Malley die won via Unanimous Decision. O’Malley zal nu wraak willen nemen tegen de man die zijn trainingspartner/teamgenoot versloeg eerder deze maand.

Comments are closed.

Translate »