breaking news

Andre Muniz vs. Dricus Du Plessis toegevoegd aan UFC 269 op 11 december

September 8th, 2021 | by Marcel Dorff
Andre Muniz vs. Dricus Du Plessis toegevoegd aan UFC 269 op 11 december
UFC
0

Andre Muniz keert voor het eerst terug in de Octagon sinds zijn overwinning tegen “Jacaré” Souza. De Braziliaan gaat het in de Middleweight divisie opnemen tegen de Zuid-Afrikaan Dricus Du Plessis. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van een nog later bekend te maken locatie. ESPN MMA maakte de partij bekend.

Andre Muniz (MMA 21-4/UFC 3-0) in Brazilië beter bekend als “Andre Sergipano” begon zijn Pro-MMA carrière in 2009. Muniz vocht veel in de Braziliaanse MMA scene en wist daar een goede naam op te bouwen. Zo won hij in 2014 de Interim titel bij de Bitetti Combat organisatie door Paulo Filho te verslaan. Tussen 2013 en begin 2016 bleef Muniz ongeslagen in zeven gevechten. Na vervolgens een misstap te hebben gemaakt wist hij zich te revancheren met twee overwinningen bij de WOCS organisatie. Dit leverde hem in Augustus 2018 een kans op om via de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te winnen. Muniz won zijn partij via Unanimous Decision van Bruno Assis, maar kreeg geen UFC contract. Muniz kreeg van de UFC nog een kans tijdens het derde seizoen van de Amerikaanse versie van de Contender Series. Muniz greep die kans met beide handen en versloeg de ongeslagen Taylor Johnson in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Dana White was dit keer wél overtuigd en beloonde de Braziliaan met een UFC contract. Muniz maakte vervolgens op short notice in November 2019 tijdens UFC São Paulo zijn debuut tegen landgenoot Antonio Arroyo. Muniz won via Unanimous Decision. Muniz zou vervolgens in September 2020 vechten tegen Bartosz Fabinski. Muniz won via Armbar Submission in de eerste ronde en pakte de Performance of the Night bonus. Muniz zou vervolgens een gigantische overwinning behalen in zijn carrière. Landgenoot Jacaré Souza werd via Armbar Submission in de eerste ronde gefinisht. Jacaré tikte niet af waarna Muniz de arm brak van de Braziliaan.

Embed from Getty Images

Dricus du Plessis (MMA 16-2/UFC 2-0) is een Zuid-Afrikaanse vechter die zijn professionele MMA carrière begon in 2013. Na vier overwinningen bij de EFC organisatie mocht hij al voor de titel vechten tegen Garreth McLellan. Du Plessis verloor de partij. Vervolgens wist Du Plessis drie overwinningen achtereenvolgens te finishen via Rear Naked Choke Submission en kreeg hij een nieuwe kans om voor de titel te vechten. Ditmaal tegen Martin van Staden. Du Plessis won de partij via Guillotine Choke Submission en was de nieuwe Welterweight kampioen. Du Plessis won vervolgens tweemaal en mocht tegen Yannick Bahati voor de Middleweight titel vechten. Du Plessis finishte Bahati vroeg in de eerste ronde en had zodoende twee titels bij de EFC. Du Plessis verliet de EFC en stapte over naar het Poolse KSW. Daar wist hij in zijn debuut partij de titel te pakken door kampioen Roberto Soldic te verslaan. Echter verloor Du Plessis de titel in een rematch zes maanden later. Na vervolgens wel gewonnen te hebben van Joilton Santos keerde du Plessis terug bij EFC. Daar wist hij via Guillotine Choke Submission Brendan Lesar in de eerste ronde te finishen en de Middleweight titel veilig te stellen. In September 2020 tekende du Plessis bij de UFC. Een maand later maakte hij op short notice zijn UFC debuut tegen Markus Perez. Du Plessis won de partij via KO in de eerste ronde en verdiende daarmee de Performance of the Night bonus. Du Plessis pakte ook in zijn tweede UFC partij de Performance of the Night bonus. Via KO in de tweede ronde werd gewonnen van Trevin Giles.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »