breaking news

Andre Ewell vs. Irwin Rivera toegevoegd aan UFC evenement op 19 september

August 21st, 2020 | by Marcel Dorff
Andre Ewell vs. Irwin Rivera toegevoegd aan UFC evenement op 19 september
UFC
0

Andre Ewell keert op 19 september aanstaande terug in de Octagon. In de Bantamweight divisie treft hij Sanford MMA’s Irwin Rivera. Het gevecht zal plaatsvinden in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. TSN’s Aaron Bronsteter wist de partij bekend te maken.

Andre Ewell (MMA 16-6/UFC 3-2) is een Amerikaanse vechter die in 2015 zijn Pro-MMA debuut maakte. Ewell vocht vooral veel voor zowel de Gladiator Challenge als de King of the Cage organisatie. Echter wist hij bij beide organisaties niet de titel te grijpen. Wel wist hij onder meer te winnen van Gustavo Lopez, Rick James en UFC veteraan Willie Gates. Ewell maakte in Maart 2018 zijn debuut voor de LFA organisatie. Een succesvol debuut met een KO overwinning in de eerste ronde tot gevolg tegen Trent Meaux. Vervolgens kreeg Ewell de kans om bij de CES MMA organisatie voor de titel te vechten tegen Dinis Paiva Jr. Ewell pakte de titel via een D’Arce Choke Submission in de derde ronde. Ewell werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte zijn debuut voor de organisatie in September 2018. Tijdens UFC São Paulo was voormalig Bantamweight Kampioen Renan Barão de tegenstander. Na een moeilijke eerste ronde voor Ewell nam de Amerikaan toch het initiatief over van Barão en wist hij uiteindelijk via Split Decision de winst te pakken. Ewell pakte vervolgens tijdens UFC 232 in December 2018 een short notice partij aan tegen de Engelsman Nathaniel Wood. Ewell verloor in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission. Ewell wist zich echter in zijn daarop volgende partij te revancheren. Tijdens UFC Greenville in Juni 2019 werd gewonnen via Unanimous Decision van Anderson Dos Santos. Helaas voor Ewell kan hij vier maanden later geen goed vervolg geven aan die overwinning. Tijdens UFC Tampa werd via TKO in de derde ronde verloren van Marlon Vera. Ewell wist zich vervolgens in Februari 2020 te revancheren. Via een enigszins controversiële Split Decision won hij van Jonathan Martinez.

Embed from Getty Images

Irwin Rivera (MMA 10-5/UFC 1-1) is een Mexicaanse MMA vechter die sinds 2015 te vinden is in het professionele circuit. Rivera traint en woont in Florida. De Sanford MMA vechter begon zijn carrière in het lokale circuit van Florida en wist daar een record op te bouwen van 4-0 waarna hij tekende bij Legacy FC. Daar wist hij eenmaal te winnen in twee partijen waarna hij tekende bij Combate Americas. Daar kende Rivera zijn minste periode en wist hij in drie partijen slechts eenmaal te winnen. Vervolgens zou Rivera in 2018 bij Titan FC tekenen. Na een ongelukkig debuut wist Rivera een jaar later Lazar Stojadinovic op indrukwekkende wijze te finishen. Hierdoor gaf Titan FC Rivera de kans om voor de interim titel te vechten tegen Matt Wagy. Rivera won in de vierde ronde via een trap naar de lever. Die interim titel werd later omgezet in de “echte” titel nadat kampioen Rudson Caliocane gestript werd. Uiteindelijk verdedigde Rivera zijn titel eenmaal. In December 2019 werd de ongeslagen Danny Sabatello in de vierde ronde via KO verslagen. Rivera maakte vervolgens op short notice in Mei 2020 zijn UFC debuut tegen Giga Chikadze. Rivera verloor de partij via Unanimous Decision en maakte bekend weer terug te gaan naar de Bantamweight divisie. Rivera won vervolgens in Augustus 2020 van de Jordaniër Ali Alqaisi via Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »