breaking news

Andre Ewell naar de Featherweight divisie, treft Charles Jourdain tijdens UFC jaarafsluiter

October 20th, 2021 | by Marcel Dorff
Andre Ewell naar de Featherweight divisie, treft Charles Jourdain tijdens UFC jaarafsluiter
UFC
0

Andre Ewell gaat overstappen naar de Featherweight divisie. De gewezen Bantamweight gaat het opnemen tegen de Frans-Canadees Charles Jourdain. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas op 18 december. Het evenement zal tot en met 15 januari het laatste UFC evenement worden. Het gevecht werd bekend gemaakt door Cageside Press.

Andre Ewell (MMA 17-8/UFC 4-4) is een Amerikaanse vechter die in 2015 zijn Pro-MMA debuut maakte. Ewell vocht vooral veel voor zowel de Gladiator Challenge als de King of the Cage organisatie. Echter wist hij bij beide organisaties niet de titel te grijpen. Wel wist hij onder meer te winnen van Gustavo Lopez, Rick James en UFC veteraan Willie Gates. Ewell maakte in Maart 2018 zijn debuut voor de LFA organisatie. Een succesvol debuut met een KO overwinning in de eerste ronde tot gevolg tegen Trent Meaux. Vervolgens kreeg Ewell de kans om bij de CES MMA organisatie voor de titel te vechten tegen Dinis Paiva Jr. Ewell pakte de titel via een D’Arce Choke Submission in de derde ronde. Ewell werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte zijn debuut voor de organisatie in September 2018. Tijdens UFC São Paulo was voormalig Bantamweight Kampioen Renan Barão de tegenstander. Na een moeilijke eerste ronde voor Ewell nam de Amerikaan toch het initiatief over van Barão en wist hij uiteindelijk via Split Decision de winst te pakken. Ewell pakte vervolgens tijdens UFC 232 in December 2018 een short notice partij aan tegen de Engelsman Nathaniel Wood. Ewell verloor in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission. Ewell wist zich echter in zijn daarop volgende partij te revancheren. Tijdens UFC Greenville in Juni 2019 werd gewonnen via Unanimous Decision van Anderson Dos Santos. Helaas voor Ewell kan hij vier maanden later geen goed vervolg geven aan die overwinning. Tijdens UFC Tampa werd via TKO in de derde ronde verloren van Marlon Vera. Ewell wist zich vervolgens in Februari 2020 te revancheren. Via een enigszins controversiële Split Decision won hij van Jonathan Martinez. Zeven maanden later won Ewell opnieuw via Split Decision. Ditmaal van Irwin Rivera. Ewell zou vervolgens in Februari 2021 een short notice partij aannnemen tegen Cody Stamann. Echter testte Ewell positief voor COVID-19 waardoor hij de partij aan zich voorbij moest laten gaan. Echter werd hij wel een week later ingepland tegen Chris Gutierrez. Ewell verloor de partij via Unanimous Decision. Helaas voor Ewell verloor hij vijf maanden later ook zijn daarop volgende partij tegen Julio Arce via TKO in de tweede ronde. Dit deed Ewell besluiten een gewichtsklasse hoger te gaan vechten.

Embed from Getty Images

Charles Jourdain (MMA 11-4-1/UFC 2-3-1) is een Canadese MMA vechter die na een amateur carrière van drie jaar in 2016 zijn debuut maakte bij de professionals. Jourdain werd na een overwinning al gecontracteerd door de prestigieuze Canadese TKO organisatie. Jourdain won zijn eerste vier gevechten voor de organisatie allemaal voortijdig waarna hij voor de vacante Featherweight titel mocht vechten tegen TJ Laramie. Laramie was via Unanimous Decision te sterk. Jourdain wist echter vervolgens wederom een goede streak neer te zetten van twee gevechten. Hierdoor kreeg hij een nieuwe kans om voor de titel te mogen vechten, ditmaal tegen Alex Morgan. Jourdain versloeg Morgan via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde en kroonde zich tot nieuwe Kampioen. Jourdain zou vervolgens voor de Lightweight titel vechten tegen Jesse Ronson. Echter had Ronson een huidinfectie waardoor Jourdain vocht voor de Interim Lightweight titel tegen Damien Lapilus. Jourdain won via KO in de vijfde ronde en maakte op short notice zijn debuut in de UFC tegen Desmond Green. Jourdain verloor de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou Jourdain het opnemen tijdens UFC Busan in December 2019 tegen Doo Ho Choi. Jourdain was de grootste underdog op de card, maar pakte via TKO in de tweede ronde de overwinning. Het leverde Jourdain de Performance of the Night bonus op. Jourdain kon zijn overwinning geen goed vervolg geven. In Juni 2020 werd in een competitief gevecht verloren via Split Decision van Andre Fili. Drie maanden later keerde Jourdain alweer terug in de Octagon. Tegenstander Joshua Culibao werd niet verslagen. De partij eindigde onbeslist. Jourdain werd vervolgens in Maart 2021 gematcht tegen Steve Garcia Jr. Echter trok Garcia Jr. zich terug en werd vervangen door Marcelo Rojo. In een fantastische partij die verrassend genoeg niet werd beloond met de Fight of the Night bonus won Jourdain via TKO in de derde ronde. Jourdain werd vervolgens gekoppeld aan Lerone Murphy in September 2021. Murphy kon echter niet vechten vanwege visumproblemen en werd vervangen door Julian Erosa. Jourdain verloor via D’Arce Choke Submission in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »