breaking news

Anderson Silva zegt te zijn verwijderd van UFC 212

May 8th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De voormalig UFC Middleweight kingpin Anderson ‘The Spider’ Silva werd ingeroosterd om te strijden tegen Kelvin Gastelum tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro, Brazilië. Echter is dit gevecht later geannuleerd omdat Gastelum door de USADA is gemarkeerd voor een mislukte drugstest op marihuana. De promotie heeft ervoor gekozen om het gevecht voor UFC 212 te annuleren en te zoeken voor een geschikte vervanger. Echter zegt Anderson Silva dat hij de line-up heeft verlaten.

Anderson Silva had graag voor het thuispubliek willen vechten: “I really wanted to fight in Brazil, my country, but it’s not going to happen. I want to apologize for this. I really wanted to fight here, but it didn’t happen. I think I was hurt in this, but that’s it.”

Oud tegenstander Kelvin Gastelum is op de hoogte gebracht door de Amerikaanse Anti-Doping Agency (USADA) voor een te hoog Carboxy-Tetrahydrocannabinol (“Carboxy-THC”). Zijn technische knock-out overwinning van Vitor Belfort is omgezet naar een onbesliste partij. Ook moet hij 20% van zijn loon inleveren.

In de tussentijd baalt Anderson Silva: “I’m very disappointed. The guys don’t respect my legacy, don’t respect my story in the sport. I don’t know. I’m done.”

Er zijn nog geen officiële uitspraken gemaakt door de organisatie. Het is nog onbekend hoe de toekomstplannen voor Silva staan. Houd MMA DNA in de gaten voor meer informatie.

Comments are closed.

Translate »