breaking news

Anderson Silva gaat met pensioen als hij geen gevecht om interim titel krijgt

May 2nd, 2017 | by Stefan Van Erp

Voormalig UFC Middleweight kampioen Anderson Silva heeft tijdens The MMA Hour van Ariel Helwani aangegeven dat hij een gevecht om de Middleweight interim titel wil tegen Yoel Romero. Als dit niet zijn volgende gevecht wordt gaat hij met pensioen.

Silva is gefrustreerd dat hij geen waardige opvolger krijgt voor Kelvin Gastelum op UFC 212. Gastelum testte positief op cannabis en is van het evenement gehaald. Hij zegt hier het volgende over:
“I stayed here for a long time for training. This is not my fault for Gastelum to go out of the fight. This is not my problem. My problem is training hard for fight in Brazil for my fans. What happens to my fans now? What happens to the people who paid to see my fight in Brazil. This is the second time this happened. I’m tired of this.”

Silva is de beste Middleweight uit de geschiedenis van de UFC en wordt door velen gezien als de beste vechter aller tijden. Hij verdedigde maar liefst tien keer zijn titel succesvol tussen 2006 en 2012. In 2013 verloor Silva zijn titel aan Chris Weidman. Daarna volgde een mindere periode van de Braziliaan met 5 verloren partijen in 6 duels. Zijn laatste partij wist Silva te winnen via een controversiële Split Decision tegen Derek Brunson tijdens UFC 208 in februari dit jaar.

Silva geeft aan dat het enige gevecht dat hem kan bekoren een interim titelgevecht is tegen Yoel Romero tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro. Tijdens de uitzending belt Romero ook in om zijn reactie te geven. Hij ziet een gevecht met Silva wel zitten en geeft aan dat hij bereid is om tijdens UFC 212 in actie te komen.

Bekijk hier het interview met Anderson Silva:

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »