breaking news

Amir Albazi vs. Ode’ Osbourne toegevoegd aan UFC evenement op 17 juli

April 7th, 2021 | by Marcel Dorff
Amir Albazi vs. Ode’ Osbourne toegevoegd aan UFC evenement op 17 juli
UFC
0

Amir Albazi zal op 17 juli aanstaande terugkeren in de Octagon. De in de UFC nog ongeslagen vechter gaat het opnemen tegen Ode’ Osbourne in de Flyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA Junkie wist de partij te melden.

Amir Albazi (MMA 14-1/UFC 2-0) is een Zweeds-Irakese MMA vechter die sinds 2009 te vinden is in het professionele MMA circuit. Albazi wist zijn eerste negen gevechten allemaal te winnen. En wist onder meer de UCMMA titel op zijn naam te schrijven. Dit wekte de interesse van Bellator MMA. De organisatie gaf Albazi twee partijen in een tijdsbestek van een jaar. Albazi won beide partijen tegen respectievelijk Iuri Bejenari en Jamie Powell. Albazi zou vervolgens echter bij de Brave CF organisatie tekenen. In April 2019 maakte hij zijn debuut tegen UFC veteraan en voormalig Titan FC kampioen Jose Torres. Torres was te sterk en bezorgde Albazi zijn eerste verlies van zijn carrière. Albazi wist vervolgens een aantal maanden later wél zijn eerste overwinning voor Brave CF te pakken. Via een Keylock Submission in de eerste ronde werd Ryan Curtis verslagen. In Juli 2020 tekende Albazi bij de UFC. In verband met de korte voorbereiding werd het gevecht tegen Malcolm Gordon gevochten in de Bantamweight divisie. Albazi vocht sterk en won de partij via Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Albazi zou vervolgens in Oktober 2020 vechten tegen Raulian Paiva. Echter ging de partij niet door nadat Paiva in verband met een operatie aan zijn kruisbanden de partij moest afzeggen. Hierdoor werd Albazi gekoppeld aan Zhalgas Zhumagulov. Die partij zou wel pas plaatsvinden in Januari 2021. Albazi was via Unanimous Decision te sterk.

Embed from Getty Images

Ode’ Osbourne (MMA 9-3-0-1/UFC 1-1-0-0) is een Jamaicaan die inmiddels al een aantal jaren in de VS woont. Osbourne traint bij Pura Vida BJJ/MMA in Milwaukee, Wisconsin. Osbourne startte zijn Pro-MMA carrière in 2015 en bleef ongeslagen in zijn eerste vier gevechten. Osbourne verloor echter tijdens zijn RFA debuut. Vervolgens werd van Cory Galloway gewonnen. Hierna werd wederom verloren tegen de talentvolle Jose Luis Calvo. Osbourne wist vervolgens drie partijen achter elkaar te winnen wat de aandacht trok van de UFC. Osbourne mocht hierdoor meedoen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Osbourne vocht sterk tegen de favoriet Armando Villarreal en wist Villarreal in de eerste ronde via Armbar Submission te finishen. Dit leverde Osbourne een contract bij de UFC op. Osbourne maakte vervolgens zijn UFC debuut in Januari 2020 tegen Brian Kelleher. Osbourne verloor de partij via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Osbourne zou vervolgens in Januari 2021 een gewichtsklasse omlaag gaan en op Flyweight Jerome Rivera treffen. Echter werd Rivera overgeheveld naar een andere partij waarna Osbourne geen nieuwe tegenstander kreeg. Osbourne zou het vervolgens opnemen in Februari 2021 tegen Denys Bondar. Echter werd Bondar van de partij gehaald. De UFC koppelde Osbourne opnieuw aan Jerome Rivera, echter wel in de Featherweight divisie. Osbourne wist Rivera via KO in de eerste ronde te stoppen en daarmee zijn eerste overwinning in de UFC te pakken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »