breaking news

Alvarez vs. Poirier: Een schitterend gevecht met een teleurstellend einde

May 14th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Zojuist vond in het American Airlines Center te Dallas, Texas het evenement UFC 211 : Miocic vs. Dos Santos 2 plaats. Als afsluiter van de preliminary card was het aan oud kampioen Eddie Alvarez en Dustin Poirier om het publiek te vermaken op spectaculaire technieken. Beide mannen kregen de kans om de partij te beëindigen, echter kreeg deze een bijzondere wending. In de tweede ronde (4:12) moest de scheidsrechter de partij gedwongen stoppen. Alvarez vs. Poirier wordt niet beslist en krijgt een No Contest.

Nadat Poirier, Alvarez liet knikken op zijn benen door een paar zeer scherpe combinaties in de tweede ronde, verdedigde Alvarez dit met zeer effectieve stoten. Ook Poirier moet nu oppassen voor de knock-out. Hij dook weg langs de kooi en ontving hier twee illegale knieën van The Diamond. Scheidsrechter Herb Dean stopte de partij en liet beide vechters het canvas verlaten met een No Contest op het record.

Er wordt hier gesproken van een unintended illigal strike. De jury besluit of de aanval expres of per ongeluk gemaakt is. Het antwoord hierop beslist of het gaat om een diskwalificatie (DQ) of onbeslist (NC).

Bekijk hier het zeer sportieve Octagon interview met Joe Rogan:

Comments are closed.

Translate »