breaking news

Alle vrouwelijke UFC kampioenen

August 2nd, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Afgelopen weekend is de achtste vrouwelijke Ultimate Fighting Championship (UFC) kampioen aangewezen in de Octagon. Op 23 februari 2013 stonden de eerste dames op het canvas. Het was aan Liz Carmouche en Ronda Rousey om geschiedenis te schrijven. Sindsdien wordt er op bijna alle evenementen wel een plek vrijgehouden.

De UFC kent momenteel drie verschillende vrouwelijke gewichtsklassen. Strawweight divisie, Bantamweight divisie en de Featherweight divisie. Tijdens het zesentwintigste seizoen van de Amerikaanse realityserie en MMA-competitie The Ultimate Fighter zal de Women’s Flyweight divisie geïntroduceerd worden.

Dit zijn alle vrouwelijke UFC kampioenen:

Ronda Rousey is een grote naam in de sportwereld. Zo won ze met het judo een bronzen medaille tijdens de Olympische Spelen van 2008 en kent ze een professioneel MMA record van twaalf om twee. Rousey leek onverslaanbaar en won partij na partij. Zo wist ze haar UFC Bantamweight titel zes keer te verdedigen. Uiteindelijk was het aan Holly Holm om het goud af te pakken.

Carla Esparza wist de promotie binnen te komen via The Ultimate Fighter. Ze wist in de finale van de show te winnen van Rose Namajunas met een rear-naked-choke en won hiermee de eerste UFC Strawweight titel. Echter gooide tegenstandster Joanna Jędrzejczyk vrij snel roet in het eten. Esparza wist de titel maar drie maanden vast te houden.

Joanna Jędrzejczyk is misschien wel de meest de meest gevreesde vrouwelijke kampioene. Deze Poolse strijder heeft een professioneel MMA record van veertien om nul en weet keer op keer haar tegenstander te vernietigen. Zo won haar Strawweight titel tijdens UFC 185 en heeft deze sinds dien niet meer losgelaten. Joanna staat bekend om haar snelle combinaties en uitstekende Muay Thai vaardigheden.

Holly Holm shockeerde de wereld tijdens UFC 193. Hier versloeg ze Ronda Rousey met een snoei harde head-kick. Voor een enorm publiek kreeg ze de Bantamweight titel om haar middel gebonden. Holm is een uitstekende kickbokser en kent een record van elf om drie. Net als Carla is Holm er ook niet in geslaagd om haar titel te verdedigen.

Miesha Tate heeft aan het einde van haar carrière toch nog de Bantamweight titel gewonnen. Tate slaagde er niet in om de titel af te pakken van Ronda Rousey, maar wist later wel Holm op te vangen in een Rear-Naked-Choke. Naast het goud won ze ook nog de Performance of the Night bonus. Tate hing enkele partijen later haar handschoenen aan de wilgen. Ze heeft een professioneel MMA record van achttien om zeven.

Amanda Nunes is de huidige Bantamweight kampioen. Zo wist deze 29-jarige Braziliaanse de titel af te pakken van Miesha Tate en deze later ook nog te verdedigen tegen Ronda Rousey. Nunes staat nu ingeroosterd om te strijden tegen Valentina Shevchenko. Beide dames hebben elkaar al eens eerder ontmoet op het canvas, toen wist Nunes de jury unaniem te overtuigen de sterkste te zijn. De rematch zal op 9 september plaatsvinden tijdens het co-main event van UFC 215.

Germaine de Randamie mag zich de eerste UFC Featherweight kampioene noemen. Deze Nederlandse atlete won de titel na het verslaan van Holly Holm tijdens UFC 208 in Brooklyn, New York. De Randamie kent een MMA record van zeven om drie en een kickboks record van zevenendertig om nul. Ze staat bekend om haar zeer succesvolle trap en stoot technieken.

Cristiane ‘Cyborg’ Justino is de nieuwste kampioene in de rij. Ze won de UFC Featherweight titel na het verslaan van Tonya Evinger tijdens UFC 214. Cyborg staat bekend om haar harde stoten en weet keer op keer haar tegenstandster voor de bel uit te schakelen. De 32-jarige vechtster kent een MMA record van achttien om één en heeft gewonnen van onder andere Leslie Smith en Marloes Coenen. Ook draagt Cyborg de bruine band in het Braziliaanse Jiu-Jitsu.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »