breaking news

Aljamain Sterling treft de ongeslagen Brett Johns tijdens UFC Atlantic City

February 9th, 2018 | by Marcel Dorff

Aljamain Sterling keert op 21 April 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 128 in Atlantic City, New Jersey is de ongeslagen Welshman Brett Johns zijn tegenstander. Dit wist Mark La Monica via Newsday bekend te maken. Het gevecht zal plaatsvinden in de Bantamweight divisie. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Boardwalk Hall op de Main Card.

Aljamain Sterling (MMA 14-3/UFC 6-3) maakte in 2014 als Ring of Combat en Cage Fury FC Kampioen zijn debuut op short notice in de UFC. Cody Gibson werd verslagen via Unanimous Decision. Een paar maanden later vocht ”Aljo” zijn tweede gevecht in de UFC, tegen Hugo Viana. Sterling won via TKO in de derde ronde. In 2015 werden Top 10 vechters Takeya Mizugaki en Johnny Eduardo op spectaculaire wijze gefinisht. Mizugaki werd gefinisht via een Reversed Arm-Triangle Choke, en Johnny Eduardo via een Standing Guillotine Choke. Na vernieuwing van zijn contract vocht Sterling in Mei 2016 tegen Bryan Caraway. Nadat Sterling de eerste ronde had gedomineerd, leek de pijp leeg in het vervolg van de wedstrijd. Caraway won op de scorecards van twee judges de tweede en derde ronde en ging er met een Split Decision overwinning vandoor. Sterling viel uit de Top 5 van de Bantamweight divisie, maar kreeg in Januari 2017 de kans om die Top 5 klassering te heroveren tegen de Braziliaan Raphael Assuncao. In een zeer close gevecht wist Assuncao het gevecht via Split Decision te winnen. Sterling die dus twee Split Decisions achter elkaar verloren had, moest in April 2017 tegen Augusto Mendes winnen om in ieder geval zijn Top 10 klassering te behouden. Sterling deed dit via Unanimous Decision en kon zodoende weer omhoog kijken. In Juli 2017 tijdens UFC 214 behaalde Sterling de meest prestigieuze overwinning uit zijn carrière. Via een Unanimous Decision en een zeer sterke performance werd voormalig UFC Bantamweight Kampioen Renan Barão verslagen. Sterling zou het in Fresno opnemen tegen Rani Yahya, maar door een blessure viel Marlon Moraes in. Een gevecht voor Sterling om heel snel te vergeten. Moraes wilde een headkick plaatsen, maar omdat Sterling dook raakte de knie van Moraes het gezicht van Sterling. Sterling ging zwaar KO en werd voor het eerst in zijn carrière gefinisht.

Brett Johns (MMA 15-0/UFC 3-0) is met zijn 25 jaar en ongeslagen record een van de grootste talenten uit Wales. De Welshman heeft onder meer titels gewonnen in bekende organisaties als Titan FC en Cage Warriors FC. In 2015 versloeg hij voormalig UFC vechter Walel Watson en TUF veteraan Anthony Gutierrez. Johns traint bij de Chris Rees Academy in Wales. Een van de beste MMA gyms in Wales, zeker wat betreft BJJ. In 2016 maakte Johns zijn debuut in de UFC. Ondanks dat hij de eerste Welshman was die vocht in de UFC, was hij niet de eerste die een contract tekende bij de organisatie. Die eer ging naar Jack Marshman die later op die avond ook zijn debuut maakte. Johns won zijn UFC debuut tegen de Zuid-Koreaan Kwan Ho Kwak en wist zijn ongeslagen record dus te behouden. Begin 2017 ging een gevecht tegen Ian Entwistle op het laatste moment niet door wegens gewichtsproblemen van Entwistle. En na het uitvallen van Mitch Gagnon tijdens de UFC Schotland card zat Johns dus opnieuw zonder tegenstander. Echter was er ditmaal wel genoeg tijd om een vervanger te vinden. Albert Morales nam het gevecht aan op short notice. Johns bleek echter te sterk voor Morales en pakte opnieuw via Unanimous Decision de overwinning. Johns werd vervolgens in December 2017 ingeroosterd tijdens de TUF 26 Finale tegen Joe Soto. Johns versloeg Soto via Calf Slicer Submission binnen een minuut. Een zeer spectaculaire overwinning van de Welshman waarvoor hij meer dan verdient de Performance of the Night bonus voor kreeg. Johns won eveneens voor deze prestatie de MMA DNA UFC Award 2017 in de categorie Submission of the Year.

Comments are closed.

Translate »