breaking news

Aljamain Sterling krijgt Augusto Mendes tegenover zich in Kansas City

March 17th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanavond maakte MMAFighting Journalist Guilherme Cruz bekend dat Aljamain ”The Funkmaster” Sterling op 15 April 2017 zijn opwachting zal maken in de Octagon van het Sprint Center in Kansas City, Missouri. De New Yorker neemt het op in een Bantamweightgevecht tegen de Braziliaan Augusto Mendes. Het gevecht tussen beide mannen zal plaatsvinden op de Preliminary Card van UFC on FOX 24.

Aljamain Sterling (MMA 12-2/UFC 4-2) maakte in 2014 als Ring of Combat en Cage Fury FC Kampioen zijn debuut op short notice in de UFC. Cody Gibson werd verslagen via Unanimous Decision. Een paar maanden later vocht ”Aljo” zijn tweede gevecht in de UFC, tegen Hugo Viana. Sterling won via TKO in de derde ronde. In 2015 werden Top 10 vechters Takeya Mizugaki en Johnny Eduardo op spectaculaire wijze gefinisht. Mizugaki werd gefinisht via een Reversed Arm-Triangle Choke, en Johnny Eduardo via een Standing Guillotine Choke. Na vernieuwing van zijn contract vocht Sterling in Mei 2016 tegen Bryan Caraway. Nadat Sterling de eerste ronde had gedomineerd, leek de pijp leeg in het vervolg van de wedstrijd. Caraway won op de scorecards van twee judges de tweede en derde ronde en ging er met een Split Decision overwinning vandoor. Sterling viel uit de Top 5 van de Bantamweight divisie, maar kreeg in Januari van dit jaar de kans om die Top 5 klassering te heroveren tegen de Braziliaan Raphael Assuncao. In een zeer close gevecht wist Assuncao het gevecht via Split Decision te winnen. Sterling die nu dus twee Split Decisions achter elkaar verloren heeft, zal van Mendes moeten winnen om zijn Top 10 klassering te behouden.

Augusto Mendes (MMA 6-1/UFC 1-1) is een meermalig BJJ wereldkampioen in zowel Gi als No-Gi competitie. De Braziliaan die traint bij The MMA Lab in Glendale, Arizona zou in Januari 2016 op short notice zijn debuut maken tegen Charles Rosa. Dit ging uiteindelijk niet door. Mendes zou alsnog zijn debuut maken voor de UFC, opnieuw op short notice tegen Cody Garbrandt. Mendes was vrijwel kansloos tegen de inmiddels Kampioen in de UFC Bantamweight divisie en verloor via TKO in de eerste ronde. Mendes kwam in Januari van dit jaar echter zeer sterk voor de dag tegen de Amerikaan Frankie Saenz. Mendes won het gevecht via een Split Decision en heeft nu dus de kans om de Top 15 van de divisie binnen te komen.

Comments are closed.

Translate »