breaking news

Alistair Overeem brengt bezoek aan Hiromitsu Kanehara

September 26th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De Ultimate Fighting Championship (UFC) Heavyweight contender Alistair Overeem stond op 31 oktober 2004 tijdens Pride 28 – High Octane tegenover Hiromitsu Kanehara in Saitama, Japan. Dit gevecht ging de boeken als als zeer spectaculair gevecht bomvol geslaagde technieken. Uiteindelijk heeft de scheidsrechter de partij in de tweede ronde beëindigd. Overeem won door middel van een technische knock-out (doctor stoppage). Helaas is Kanehara met een grote rugblessure opgenomen in het ziekenhuis. Overeem was aanwezig in Japan en zocht hem op.

Hiromitsu Kanehara is een oud MMA vechter met een professioneel record van 19–27–5. Terwijl de Japanse vechter vaak verloren heeft wordt hij gezien als een ware legende. Kanehara begon zijn vechtsportcarrière tijdens het evenement Rings: Third Fighting Integration in Tokyo, Japan. Hij vocht hier tegen Lee Hasdell en wist de jury te overtuigen de sterkste te zijn. Ook heeft Kanehara gevochten tegen Hans Nijman. Hij won hier met een armklem in de eerste ronde tijdens Rings: World Mega Battle Tournament.

Na een grote lijst van partijen tekende Kanehara bij de organisatie Pride Fighting Championship. Bij deze organisatie wist hij nooit een partij te winnen. Hij stond hier onder andere tegenover Wanderlei Silva, Mirko Cro Cop, Alistair Overeem en Maurício Rua. Ook kent hij gevechten tegen legendes als Matt Hughes, Antônio Rodrigo Nogueira en Dan Henderson. Kanehara ligt momenteel met een ernstige rugblessure in het ziekenhuis. Er is nog geen statusupdate gegeven over het herstel.

Kanehara heeft tijdens zijn loopbaan vele namen ontvangen. Zo heeft hij op het canvas gestaan als de The Smiley Killer de RINGS Saigo no Ace (“RINGS’s Last Ace”) en de UWF no Chisho (“UWF’s Grand General”).

Bekijk hier de partij tussen Hiromitsu Kanehara en Mirko Cro Cop Filipovic tijdens PRIDE Bushido 3:

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »