breaking news

Alim Nabiyev vervangt Yoann Kongolo tegen Nieky Holzken

August 29th, 2017 | by Stefan Van Erp
Alim Nabiyev vervangt Yoann Kongolo tegen Nieky Holzken
GLORY
0

GLORY heeft bekend gemaakt dat Alim “Professor” Nabiyev het op gaat nemen tegen Nieky “The Natural” Holzken tijdens GLORY 45 in Amsterdam op 30 september aanstaande. Holzken zou aanvankelijk vechten tegen Yoann Kongolo maar deze moest zich om onbekende reden afmelden.

Nieky Holzken (KB 90-13-0-1/GLORY 12-2) vecht sinds 2012 voor Glory en zetten een indrukwekkende win streak neer van 12 partijen op rij. In 2015 werd hij voor het eerst GLORY welterweight kampioen en verdedigde zijn titel driemaal succesvol tegen respectievelijk Murthel Groenhart, Yoann Kongolo en wederom Murthel Groenhart. In december vocht Holzken tegen Doumbe en na een hard gevecht over de volle 5 ronden verloor Holzken zijn titel via een Split Decision. Holzken, die zich in de tussentijd ook bezig houdt met boksen vocht in Parijs opnieuw tegen Cedric Doumbe. Helaas voor Holzken was deze partij een kopie van de eerste en verloor hij opnieuw via een Split Decision. Holzken is nu gebrand op revanche en hoewel hij naar de vierde plek in de divisie is gezakt lijkt hij niet ver van een titelgevecht te zitten gezien hij de huidige kampioen Murthel Groenhart driemaal eerder heeft verslagen.

Alim Nabiyev (KB 45-6/ GLORY 0-0) gaat debuteren voor GLORY. Nabiyev is een 22-jarige Azerbeidjaans-Russische-Oekraïense vechter en traint momenteel in Rusland. Nabiyev kan zich beroepen op een CV dat onder meer de IFMA-, WMF- en WMC-wereldtitels en overwinningen op Yohan Lidon, Jamie Bates en Chad Sugden bevat. Nabiyev heeft van zijn 45 professionele overwinningen er 21 weten te winnen via KO/TKO.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »