breaking news

Aliaskhab Khizriev maakt UFC debuut tegen Wellington Turman op 6 februari 2021

November 14th, 2020 | by Marcel Dorff
Aliaskhab Khizriev maakt UFC debuut tegen Wellington Turman op 6 februari 2021
UFC
0

De ongeslagen Aliaskhab Khizriev gaat zijn lang verwachte UFC debuut maken. De ongeslagen Middleweight vechter treft de Braziliaan Wellington Turman op 6 februari 2021. De locatie van het evenement is op dit moment nog niet bekend. MMA Fighting wist de partij bekend te maken.

Aliaskhab Khizriev (MMA 13-0/UFC 0-0) is een Russische MMA vechter die zijn carrière begon in 2014. Na acht overwinningen in anderhalf jaar tijd werd hij gecontracteerd door de Fight Nights Global organisatie. Khizriev wist te imponeren met twee overwinningen in de eerste ronde en werd gematcht tegen de sterke Yasubey Enomoto. Khizriev won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens werd Khizriev gematcht in Maart 2018 tegen Rousimar Palhares. De partij was voor de Interim Welterweight titel. Khizriev won de partij binnen een minuut via KO. Khizriev zou vervolgens in verband met blessureleed anderhalf jaar niet in actie komen. De Rus vocht vervolgens in September 2020 tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series tegen de Braziliaan Henrique Shiguemoto. Khizriev won de partij binnen een minuut via Rear Naked Choke Submission en verdiende daarmee een UFC contract.

Embed from Getty Images

Wellington Turman (MMA 16-4/UFC 1-2) maakte op 18 jarige leeftijd in 2014 al zijn MMA debuut. Turman die voor Gile Ribeiro Team in Brazilië uitkomt is een van de betere talenten uit dat land. Turman vocht in het regionale Braziliaanse circuit en wist daar een record neer te zetten van 9-1 met onder andere een overwinning tegen Edivaldo Siqueira. Turman tekende vervolgens in 2016 bij de Imortal FC organisatie. Turman won zijn eerste twee gevechten, maar verloor vervolgens van Carlston Harris. Na vervolgens een succesvol uitstapje bij de Brave CF organisatie keerde Turman terug bij Imortal FC. Daar wist hij twee partijen op rij te winnen van respectievelijk Rodrigo Jesus en Rafael Atilio. Turman zou hierna in April 2019 zijn opwachting maken tijdens een Future FC evenement tegen UFC veteraan Marcio Alexandre Jr. Turman won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde en maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut. Tijdens UFC Sacramento in Juli 2019 werd via een controversiële Split Decision verloren van Karl Roberson. Turman wist in zijn daarop volgende gevecht wel zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Op short notice werd in November 2019 landgenoot Markus Perez verslagen via Unanimous Decision. Turman zou vervolgens in Augustus 2020 zijn opwachting maken tegen Andrew Sanchez. Turman ging zwaar KO in de eerste ronde. Echter plande de UFC hem twee maanden later alweer opnieuw in tegen Sean Strickland. Uiteindelijk kwam de partij er niet van nadat Turman positief testte voor COVID-19.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »