breaking news

Ali Bagautinov vecht tijdens EFN 64 tegen Tyson Nam

March 22nd, 2017 | by Marcel Dorff

Voormalig UFC Flyweight titeluitdager Ali Bagautinov keert terug op het oude nest. De Rus tekende een week geleden een contract bij het Russische Eurasia Fight Nights Global (afgekort EFN). Bagautinov vertoefde lange tijd in de Top 5 van de UFC, maar kreeg verrassend genoeg geen contractverlenging van de organisatie aangeboden. Nu bij zijn terugkeer bij EFN neemt Bagautinov het op tegen Tyson Nam. Het gevecht zal worden gehouden in de Flyweight divisie. De datum voor het gevecht is 28 April 2017 in de VTB Arena te Moskou, Rusland.

Ali Bagautinov (MMA 14-5/EFN 8-1) heeft niet voor niets de bijnaam ”Puncher King”. De Rus bezit over zeer harde knockoutpower in beide handen. Voordat de Rus in 2013 de UFC binnen kwam, was hij de EFN Kampioen met drie titelverdedigingen. Bagautinov won zijn eerste drie gevechten in de UFC tegen Marcos Vinicius, Timothy Elliott en John Lineker. De winst tegen Lineker leverde hem een titelgevecht tegen Demetrious Johnson op. Bagautinov verloor alle 5 de rondes. Na afloop van het gevecht werd Bagautinov betrapt op verboden middelen en zou hij een jaar geschorst worden. Na zijn schorsing vocht hij nog driemaal voor de UFC. Hij verloor een Unanimous Decision tegen topcontender Joseph Benavidez, maar wist in Juni 2016 zijn losing streak te doorbreken door in een zeer attractief gevecht Geane Herrera de baas te zijn. Uiteindelijk vocht Bagautinov zijn laatste gevecht in de UFC tegen Kyoji Horiguchi. Bagautinov verloor via Unanimous Decision. Ondanks een 4-3 record is Bagautinov zonder twijfel een Top 10 (misschien wel Top 5) Flyweight. De Rus verloor in de Octagon alleen maar van Demetrious Johnson, Joseph Benavidez en Kyoji Horiguchi….of te wel de Top 4 minus Cejudo. Bagautinov mag nu in eigen land laten zien waarom hij tot de wereldtop behoort.

Tyson Nam (MMA 14-8-1/EFN 0-0-0) maakt zijn debuut voor de EFN organisatie. De Hawaiïaan die vooral in het regionale circuit faam maakte, behaalde een ”upset” overwinning in 2012 door in Brazilië Bellator MMA Bantamweight Kampioen Eduardo Dantas via KO in de eerste ronde te verslaan. Nam werd meteen door de WSOF organisatie een contract aangeboden, maar kon zijn ”hype” niet waarmaken. Tegen zowel Marlon Moraes als Cody Bollinger werd verloren waarna Nam verdween uit de WSOF organisatie. Nam vervolgde daarna zijn carrière met nog twee verliespartijen. Uiteindelijk wist hij in 2015 in zijn eigen Hawaii het tij te keren. Nam won van Arnold Berdon in de eerste ronde, en besloot vervolgens een gewichtsklasse omlaag naar Flyweight te gaan. Nam wist vervolgens de Flyweight Titel te winnen bij Trinity SC in Hawaii, en kreeg een herkansing van WSOF. Echter ging zijn gevecht tegen de destijds Flyweight Kampioen Magomed Bibulatov in verband met een blessure niet door. Het laatste gevecht van Nam is bijna een jaar geleden in Canada tegen Yoni Sherbatov. Het gevecht eindigde in een Draw.

Comments are closed.

Translate »