breaking news

Ali Alqaisi tekent UFC contract, treft Irwin Rivera op 8 augustus

July 29th, 2020 | by Redactie
Ali Alqaisi tekent UFC contract, treft Irwin Rivera op 8 augustus
UFC
0

De UFC heeft vanochtend de allereerste vechter uit Jordanië in de geschiedenis van de organisatie gecontracteerd. Ali Alqaisi zal op 8 augustus aanstaande zijn debuut maken tegen Irwin Rivera. Beide mannen treffen elkaar in de Bantamweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden in het UFC APEX te Las Vegas en maakt deel uit van de UFC Fight Night 174 card. MMA Junkie wist de partij te melden.

Ali Alqaisi (MMA 8-3/UFC 0-0) is een vechter uit Jordanië die zijn professionele MMA carrière begon in 2015. Alqaisi had een zeer matige start en verloor zijn eerste twee partijen. Echter wist hij vervolgens de rug te rechten en in een tijdsbestek van twee jaar tijd liefst vijf van in totaal zes partijen te winnen. Alqaisi deed dit onder meer bij de Desert Force en Phoenix FC organisatie. Mede door deze goede resultaten tekende Alqaisi in 2018 bij Brave CF. Daar wist Alqaisi zijn sterke reeks te continueren. De Jordaniër versloeg Georges Bardawil en Jeremy Pacatiw. Mede door deze overwinningen tekende Alqaisi in Juli 2020 bij de UFC.

Irwin Rivera (MMA 9-5/UFC 0-1) is een Mexicaanse MMA vechter die sinds 2015 te vinden is in het professionele circuit. Rivera traint en woont in Florida. De Sanford MMA vechter begon zijn carrière in het lokale circuit van Florida en wist daar een record op te bouwen van 4-0 waarna hij tekende bij Legacy FC. Daar wist hij eenmaal te winnen in twee partijen waarna hij tekende bij Combate Americas. Daar kende Rivera zijn minste periode en wist hij in drie partijen slechts eenmaal te winnen. Vervolgens zou Rivera in 2018 bij Titan FC tekenen. Na een ongelukkig debuut wist Rivera een jaar later Lazar Stojadinovic op indrukwekkende wijze te finishen. Hierdoor gaf Titan FC Rivera de kans om voor de interim titel te vechten tegen Matt Wagy. Rivera won in de vierde ronde via een trap naar de lever. Die interim titel werd later omgezet in de “echte” titel nadat kampioen Rudson Caliocane gestript werd. Uiteindelijk verdedigde Rivera zijn titel eenmaal. In December 2019 werd de ongeslagen Danny Sabatello in de vierde ronde via KO verslagen. Rivera maakte vervolgens op short notice in Mei 2020 zijn UFC debuut tegen Giga Chikadze. Rivera verloor de partij via Unanimous Decision en maakte bekend weer terug te gaan naar de Bantamweight divisie.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »