breaking news

Alexis Davis treft Julija Stoliarenko tijdens UFC evenement op 5 februari

December 29th, 2021 | by Marcel Dorff
Alexis Davis treft Julija Stoliarenko tijdens UFC evenement op 5 februari
UFC
0

Alexis Davis maakt op 5 februari aanstaande haar opwachting in de Octagon. De Canadese treft de Litouwse Julija Stoliarenko die tot op heden nog altijd wacht op haar eerste overwinning in de UFC. Beide vrouwen ontmoeten elkaar op een nog onbekende locatie. Zowel Davis als Stoliarenko wisten hun meest recente partij niet te winnen.

Alexis Davis (MMA 20-11/UFC 7-6) vocht in Strikeforce en Invicta FC voordat ze in 2013 een contract bij de UFC tekende. In Strikeforce wist Davis de inmiddels Kampioene Amanda Nunes te verslaan via TKO in de tweede ronde. Ook in de UFC ging het goed met Davis. Zo won ze haar eerste drie gevechten voor de organisatie tegen Rosi Sexton, Liz Carmouche en Jessica Eye. Dit leverde Davis een titelgevecht op tegen destijds Kampioene Ronda Rousey. Rousey slamde Davis op de grond en finishte haar binnen 16 seconden via TKO. Davis kwam echter sterk terug door Sarah Kaufman (haar landgenote die haar twee keer eerder versloeg) te verslaan via Armbar Submission in de tweede ronde. Davis liet vervolgens weten om een pauze in te lassen in verband met haar zwangerschap. In December 2016 keerde Davis dan eindelijk weer terug in de Octagon. Sara McMann was echter via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde te sterk voor ”Ally-Gator”. Davis keerde vervolgens terug in April 2017 tegen de Belgische Cindy Dandois. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Davis uiteindelijk via Unanimous Decision. Vervolgens stond een rematch tegen Liz Carmouche voor de deur, echter ditmaal niet in de Bantamweight divisie maar in de Flyweight divisie. Davis won het gevecht tegen Carmouche via een zeer controversiële Split Decision. Davis keerde vervolgens in eigen land terug tijdens UFC Calgary tegen Katlyn Chookagian. Chookagian was echter via Unanimous Decision te sterk. Davis werd vervolgens in Maart 2019 gematcht tegen Jennifer Maia. In een zeer close gevecht verloor de Canadese via Unanimous Decision. Helaas voor Davis kon ze het tij niet keren in haar daarop volgende gevecht. Voor eigen publiek werd in Juli 2019 verloren van de Braziliaanse Viviane Araújo via Unanimous Decision. Davis zou vervolgens in Februari 2021 terugkeren in de Bantamweight divisie tegen Sabina Mazo. Davis wist eindelijk haar losing streak van drie partijen te doorbreken door Mazo via Unanimous Decision te verslaan. Helaas voor Davis wist ze die overwinning in Juni 2021 geen goed vervolg te geven. Via Unanimous Decision was Pannie Kianzad te sterk.

Embed from Getty Images

Yulia Stoliarenko (MMA 9-4-2/UFC 0-2-0) is een vechtster afkomstig uit Litouwen. Stoliarenko maakte in 2013 haar debuut in het Pro-MMA. Via Unanimous Decision wist ze te winnen van Eeva Siiskonen. In haar daarop volgende drie partijen wist Stoliarenko niet te winnen. Zo werd verloren van Agnieszka Niedzwiedz en Lucie Pudilova en eindigde een andere partij onbeslist. Echter heeft Stoliarenko vervolgens driemaal achter elkaar via een Armbar Submission in de eerste ronde weten te winnen. Stoliarenko deed in de zomer van 2018 auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Na haar kwartfinale partij via Armbar Submission gewonnen te hebben tegen Marciea Allen, ging het mis in de halve finale tegen Pannie Kianzad. Kianzad won via Unanimous Decision. Stoliarenko mocht vervolgens proberen haar revanche te halen op de Prelims van de TUF 28 Finale tegen Leah Letson. Stoliarenko verloor de partij via Split Decision. Stoliarenko verliet de UFC en wist in 2019 vier op een volgende overwinningen te pakken via Armbar Submission. Het leverde de Litouwse in 2020 een contract op bij Invicta FC. Stoliarenko won in haar Invicta FC debuut de titel door in een zeer bloedige partij Lisa Verzosa via Split Decision te verslaan. Stoliarenko kreeg vervolgens de kans om op short notice terug te keren in de UFC tegen Yana Kunitskaya. Stoliarenko verloor de partij via Unanimous Decision. Stoliarenko werd vervolgens tweemaal ingepland tegen Julia Avila. Beide keren moest Stoliarenko verstek laten gaan.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »