breaking news

Alexey Oleinik pakt winst via spectaculaire Ezekiel Choke

January 16th, 2017 | by Marcel Dorff

Het komt steeds vaker voor dat er in de UFC technieken worden gebruikt die we nog niet eerder zagen. Een aantal jaar geleden wist Chan Sung Jung via een Twister Submission Leonard Garcia te finishen. Charles Oliveira wist op zijn beurt weer een Calf Slicer toe te passen en Ben Saunders heeft de allereerste Omoplata Submission op zijn naam staan in de UFC. Vorig jaar wist Matheus Nicolau via een Japanese Necktie Submission het publiek op de banken te krijgen, en afgelopen nacht was het weer tijd voor een nieuwe Submission binnen de UFC.

De Russische Oekraïner Alexey Oleinik (Oekraïens : Oleksiy Oliynyk) wist afgelopen nacht zijn gevecht tegen Viktor Pesta in de eerste ronde te beslissen via een Ezekiel Choke Submission. Een primeur binnen de UFC, maar niet voor Oleinik zelf die deze Submission als voor de tiende (!!!) keer wist te zetten. Volgens Oleinik is deze Submission in Rusland ook bekend onder de naam Oleinik Choke.
Oleinik liet zichzelf ”mounten” door Viktor Pesta, en wist terwijl Pesta in ”full mount” zat deze Submission aan te zetten. Pesta tikte af en keek verdwaasd om zich heen alsof hij het niet kon geloven. Oleinik wist tijdens zijn UFC debuut ook al een Scarf Hold Headlock Submission te scoren, een Submission die in de UFC ook niet al te vaak wordt gebruikt. De Ezekiel Choke daarentegen is een veelgebruikte Choke in het Braziliaans Jiu Jitsu met Gi. In No-Gi competitie (dus zonder bepakking) is deze Choke zeer moeilijk en schier onmogelijk om te zetten. Echter heeft Oleinik zulke brute kracht dat hij deze choke zonder bepakking al tienmaal heeft kunnen tentoon spreiden.

Het is nu wachten op de eerste Gogoplata in de UFC. Een Submission waar veel fans al jaren op wachten. De meest bekende Gogoplata Submission werd uitgevoerd door Nick Diaz in PRIDE FC tegen de Japanner Takanori Gomi.

Comments are closed.

Translate »