breaking news

Alexandr Romanov vs. Jared Vanderaa toegevoegd aan UFC evenement op 9 oktober

July 9th, 2021 | by Marcel Dorff
Alexandr Romanov vs. Jared Vanderaa toegevoegd aan UFC evenement op 9 oktober
UFC
0

(Ter promotie van de aankomende partij tussen Dustin Poirier en Conor McGregor heeft Heatsupply de Poirier Hot Sauce 10% afgeprijsd. Ga meteen naar Poirier’s Louisiana Style Hot Sauce en verzeker je van een flesje!!)

Alexandr Romanov gaat op 9 oktober voor de vierde maal zijn opwachting maken in de Octagon. De ongeslagen Moldaviër gaat het opnemen tegen de Amerikaan Jared Vanderaa in de Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Cageside Press maakte de partij bekend.

Alexandr Romanov (MMA 14-0/UFC 3-0) is een Moldavische MMA vechter die zijn Pro-MMA debuut maakte in 2016. Romanov kwam vooral uit voor het Moldavische Eagles FC waar hij in 2018 de Interim Heavyweight titel wist te pakken door Alexander Stolyarov via KO binnen 25 seconden te stoppen. Romanov zou nooit voor de “undisputed” titel vechten, maar wist hierna nog vier overwinningen te pakken tegen onder meer Bellator MMA veteraan Virgil Zwicker en Sergio Freitas. De Moldaviër komt met een ongeslagen record en een 100% finishratio de UFC binnen. Echter moest hij in Juli 2020 zijn geplande debuut tegen Marcin Tybura aan zich voorbij laten gaan in verband met COVID-19. Romanov werd vervolgens ingepland in September 2020 tegen Marcos Rogerio de Lima. Echter was het dit keer de Lima die positief testte voor COVID-19 waarna de partij werd gecanceld. Een week later maakte Romanov wél zijn debuut. Tegenstander was eveneens nieuwkomer Roque Martinez. Romanov domineerde de partij en won via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Romanov wist die overwinning in November 2020 een uitstekend vervolg te geven. Via Forearm Choke Submission in de eerste ronde werd gewonnen van Marcos Rogerio de Lima. Hij ontving hier de Performance of the Night bonus voor. Vervolgens zou Romanov vijf maanden later het opnemen tegen Juan Espino. Romanov won de partij via een Technical Split Decision. Het gevecht werd aan het begin van de derde ronde gestopt na een illegale knie in het kruis van de Moldaviër. Hierdoor kon Romanov niet door en ging het gevecht naar de judges.

Embed from Getty Images

Jared Vanderaa (MMA 12-5/UFC 1-1) is een Amerikaanse MMA vechter die na een amateur carrière van bijna drie jaar in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Vanderaa wist in het regionale circuit binnen anderhalf jaar tijd een record op te bouwen van 5-0. Hierdoor mocht hij bij de LFA organisatie in Juni 2017 voor de inaugurele Heavyweight titel vechten tegen Richard Odoms. Vanderaa verloor via Kimura Submission in de vijfde ronde. Vanderaa verloor vervolgens een partij om de EFC Heavyweight en vervolgens ook nog een losse partij bij de LFA organisatie. Echter wist hij vanaf dat moment een mooie reeks neer te zetten bij de EFC met drie achtereenvolgende overwinningen. Hier won hij eveneens de Interim Heavyweight en Heavyweight titel bij de organisatie. Uiteindelijk zou Vanderaa in Augustus 2019 terugkeren bij de LFA. Echter bleef ook tegen Renan Ferreira een overwinning uit. Nadat vervolgens werd gewonnen van MMA veteraan Tony Lopez mocht Vanderaa gaan proberen een UFC contract te verdienen tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Vanderaa zou het opnemen tegen Oscar Cota. Maar na een positieve COVID-19 test van de Mexicaan werd Harry Hunsucker de tegenstander. Vanderaa won de partij in de eerste ronde en kreeg een UFC contract. Vanderaa kreeg zijn gewenste debuutpartij in Februari 2021 tegen Sergey Spivak. Echter was Vanderaa niet opgewassen tegen de Moldaviër en verloor hij via TKO in de tweede ronde. Vanderaa maakte drie maanden later wél indruk tegen Justin Tafa. Via Unanimous Decision won Vanderaa en pakte beide vechters eveneens de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »