breaking news

Alexander Yakovlev vs. Teemu Packalen tijdens UFC St.Petersburg

February 13th, 2019 | by Redactie
Alexander Yakovlev vs. Teemu Packalen tijdens UFC St.Petersburg
UFC
0

Alexander Yakovlev zal na een absentie van 2.5 jaar eindelijk terugkeren in de Octagon. De Rus die zijn geld verdient met zowel vechten als rappen treft de Fin Teemu Packalen tijdens UFC Fight Night 149 in St.Petersburg, Rusland. MMABetz.com wist de partij bekend te maken, de Russische journalist Igor Lazorin wist het te bevestigen. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het Yubileyny Sports Palace op 20 April 2019.

Alexander Yakovlev (MMA 24-9-1/UFC 2-4-0) maakte in 2004 zijn MMA debuut. Yakovlev vocht in zijn beginjaren vooral voor de prestigieuze M-1 Global organisatie. Daar wist hij onder meer overwinningen te pakken tegen Christian Eckerlin en Murad Abdulaev. Zijn titelgevecht tegen Rashid Magomedov wist Yakovlev niet in winst om te zetten. In November 2013 versloeg Yakovlev de Engelsman Paul Daley via Unanimous Decision waarmee hij de aandacht van de UFC wist te trekken. Yakovlev werd gecontracteerd door de UFC en maakte in Mei 2014 zijn debuut voor de organisatie tegen Demian Maia. Yakovlev kwam te kort en verloor via Unanimous Decision. Nadat vervolgens ook werd verloren van Nico Musoke leek Yakovlev in 2015 tegen Gray Maynard te moeten winnen om een langer verblijf bij de UFC te kunnen garanderen. Yakovlev slaagde in die opzet en won via Unanimous Decision. Daarop volgde een nieuwe overwinning. Ditmaal werd George Sullivan via KO verslagen. Echter werd in 2016 van zowel Kamaru Usman als Zak Cummings verloren. Yakovlev verdween vervolgens compleet uit beeld en zal nu na een absentie van 2.5 jaar zijn opwachting gaan maken in zijn thuisstad St.Petersburg.

Embed from Getty Images

Teemu Packalén (MMA 8-2/UFC 1-2) kwam in 2015 als ongeslagen vechter de UFC binnen. De Fin had een 7-0 record met een 100% finish ratio. Hij nam het tijdens zijn debuut op in Glasgow tegen de Fransman Mickael Lebout. Helaas voor Packalén was de Fransman over drie rondes via Unanimous Decision te sterk waardoor Packalén zijn eerste Pro-MMA verlies leed. Packalén zou zich echter in Februari 2016 op fenomenale wijze revancheren voor zijn verlies 7 maanden eerder. Zo wist hij de Fransman Thibault Gouti knockdown te slaan en het gevecht binnen 20 seconden te finishen via een Guillotine Choke Submission. Dit leverde de Fin de Performance of the Night bonus op. Packalén keerde pas begin 2017 terug in de Octagon. Tijdens UFC Londen was de Engelsman Marc Diakiese zijn tegenstander. Diakiese had slechts 30 seconden nodig om Packalén via KO te verslaan. In Oktober 2017 zou Packalén vechten tegen de Pool Marcin Held tijdens UFC Gdansk. Echter moest Packalén onder het mes en werd het gevecht afgeblazen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.