breaking news

Alexander Volkanovski treft Mizuto Hirota in Auckland

April 19th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat de Australiër Alexander Volkanovski op 11 Juni 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 110 in Auckland, Nieuw Zeeland. Zijn tegenstander in de Featherweight divisie zal de Japanner Mizuto Hirota zijn. Beide mannen kruisen de degens in de Octagon van de Vector Arena. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Alexander Volkanovski (MMA 14-1/UFC 1-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. Volkanovski stond ingepland tegen Jon Tuck tijdens UFC Fight Night 97 in de Filipijnen. Echter werd de complete card een week voor het evenement gecanceld. Volkanovski werd vervolgens in Melbourne, Australië gekoppeld aan de Japanner Yusuke Kasuya. In zijn thuisland wist Volkanovski via TKO in de tweede ronde zijn eerste UFC overwinning bij te schrijven. Volkanovski is de voormalig Roshambo MMA, PXC, AFC & Wollongong Wars Kampioen. Voordat Volkanovski de UFC binnen kwam had hij een overwinning staan tegen UFC vechter Anton Zafir. Het tweede gevecht van Volkanovski zou plaatsvinden afgelopen Februari in Halifax. Echter raakte tegenstander Michel Quinones geblesseerd waarna de UFC niet op tijd een vervanger kon vinden.

Mizuto Hirota (MMA 18-7-2/UFC 1-2-1) is een echte veteraan die vooral in Japan grote successen boekte. Hirota heeft zeer veel titels in andere organisaties. Zo heeft hij de Shooto Pacific Rim, Sengoku RC & DEEP titel in zijn bezit. Allemaal hoog aangeschreven MMA organisaties in Azië. In de UFC heeft Hirota tot dusver echter minder succes gehad. Na verliespartijen tegen Rani Yahya en Rodrigo Damm werd het contract van de Japanner verscheurd. Echter wist Hirota via een deelname aan de show ”UFC Road to Japan” zijn plekje terug te veroveren in de organisatie. De Finale van de show eindige in een Draw tussen Hirota en Teruto Ishihara, waardoor Hirota nog steeds wachtte op zijn eerste officiële UFC overwinning. Deze overwinning kwam in December 2016 via Unanimous Decision. De Japanner versloeg Cole Miller waardoor hij zijn verblijf in de UFC voorlopig wist veilig te stellen. Hirota is bij veel MMA fans bekend als de man die zijn arm liet breken in een Hammerlock Submission door Shinya Aoki een aantal jaren terug in Dynamite!!! Aoki stak vervolgens zijn middenvinger op naar Hirota omdat hij kwaad was dat hij niet aftikte, waardoor Aoki genoodzaakt was om zijn arm te breken.

Comments are closed.

Translate »