breaking news

Alexander Hernandez vs. Thiago Moises toegevoegd aan UFC evenement op 27 februari

January 21st, 2021 | by Marcel Dorff
Alexander Hernandez vs. Thiago Moises toegevoegd aan UFC evenement op 27 februari
UFC
0

Alexander Hernandez zal na zijn performance of the night overwinning eind vorig jaar op 27 februari aanstaande zijn opwachting maken in de Octagon. Hernandez gaat het opnemen tegen de Braziliaan Thiago Moises in de Lightweight divisie. Officieel heeft de UFC de locatie nog niet bekend gemaakt, echter lijkt dit Las Vegas te worden. MMA Junkie maakte de partij bekend.

Alexander Hernandez (MMA 12-3/UFC 4-2) startte zijn Pro-MMA carrière in 2012. In zijn eerste drie jaar als professional wist Hernandez een respectabel record neer te zetten van zes overwinningen en slechts een verliespartij. Hierdoor trok hij de aandacht van de RFA organisatie. Hernandez debuteerde voor de RFA tegen Chris Pecero. Via Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde won Hernandez zijn promotioneel debuut. De RFA fuseerde vervolgens met de Legacy Fights promotie in de gloednieuwe LFA organisatie. Hernandez kwam eenmaal voor LFA uit. In November 2017 versloeg hij Derrick Adkins via TKO in de derde ronde. Hernandez zou voor Fury FC een titelgevecht hebben, maar pakte zijn kans op short notice in de UFC. Tijdens UFC 222 in Maart 2018 debuteerde Hernandez tegen Beneil Dariush. Hernandez verbaasde vriend en vijand door Dariush via KO na iets meer dan een halve minuut te finishen. Een zeer sterk debuut met ook nog eens de Performance of the Night bonus tot gevolg. De godde lijn van het debuut werd ook in Juli 2018 in Calgary voortgezet. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Olivier Aubin-Mercier. Hernandez zou het vervolgens op short notice opnemen tegen Francisco Trinaldo tijdens UFC 233 in Anaheim. Echter werd hij ten faveure van een gevecht met Donald Cerrone overgeplaatst naar UFC Brooklyn een week eerder. Hernandez had het erg moeilijk tegen de ervaren Cerrone en verloor in de tweede ronde via TKO. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Hernandez keerde vervolgens terug in Juli 2019 tijdens UFC San Antonio. Hernandez won via een zeer controversiële Unanimous Decision voor eigen publiek van Francisco Trinaldo. Hernandez zou vervolgens in April 2020 terugkeren in de Octagon tijdens UFC 249 tegen Islam Makhachev. Echter moest Makhachev in verband met COVID-19 afzeggen. Hierdoor werd Omar Morales de nieuwe tegenstander. Echter werd het evenement alsnog gecanceld in verband met COVID-19. Een maand later zou Hernandez wel vechten. Echter ditmaal tegen Drew Dober. Hernandez verloor het gevecht in de tweede ronde via TKO. Uiteindelijk wist hij zich in Oktober 2020 te revancheren met een TKO in de eerste ronde tegen Chris Gruetzemacher. Het leverde Hernandez eveneens de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Thiago Moises (MMA 14-4/UFC 3-2) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2012 actief is in het Pro-MMA circuit. Na een winstreak van vijf gevechten in evenveel partijen verloor Moises in 2015 voor het eerst in zijn carrière tegen huidig UFC vechter Jason Knight. Vervolgens werd Moises opgepikt door de inmiddels gestopte RFA organisatie. In deze organisatie vestigde Moises zijn naam als een van de grootste talenten in zowel de Braziliaanse als Amerikaanse scene. Moises won zijn debuut partij van Javon Wright en mocht vervolgens meteen voor de titel vechten tegen Dave Castillo. Moises won die partij via een Armbar Submission in de tweede ronde. Moises verdedigde de belt tweemaal tegen respectievelijk Jamall Emmers en Zach Freeman. Vervolgens fuseerden RFA en Legacy Fights in LFA. Tijdens zijn LFA debuut werd voor de vacante LFA titel gevochten tegen Robert Watley. Watley was via Unanimous Decision te sterk. Vervolgens werd wel in zijn daarop volgende partij gewonnen tegen Jeff Peterson via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Hierna belde eindelijk de UFC aan bij Moises. De Braziliaan mocht meedoen aan de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Moises werd gematch tegen Gleidson Cutis. Moises was via KO in de eerste ronde te sterk voor Cutis. Dit leverde de Braziliaan een contract bij de UFC op. Moises maakte vervolgens op short notice in November 2018 zijn debuut voor de UFC tegen Beneil Dariush. Dariush was te sterk en versloeg Moises via Unanimous Decision. Moises wist echter in zijn tweede partij wel de overwinning te pakken. In Mei 2019 werd via Unanimous Decision overtuigend gewonnen van Kurt Holobaugh. Echter kon hij die overwinning in Augustus 2019 geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Shenzhen werd verloren van Damir Ismagulov via Unanimous Decision. Moises ging vervolgens een gewichtklasse omlaag. In de Lightweight divisie nam hij het in Mei 2020 op tegen Michael Johnson. Na een moeilijke eerste ronde wist Moises het tij volledig te keren en Johnson tot aftikken te dwingen via een Achilles Lock Submission. Moises zou vervolgens in September 2020 terugkeren tegen Jalin Turner. Echter werd de partij gecanceld nadat Moises positief testte voor COVID-19. Moises zou een maand later wél zijn opwachting maken. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Bobby Green.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »