breaking news

Alexander Hernandez vs. Chris Gruetzemacher toegevoegd aan UFC Halloween evenement

October 6th, 2020 | by Redactie
Alexander Hernandez vs. Chris Gruetzemacher toegevoegd aan UFC Halloween evenement
UFC
0

Alexander Hernandez maakt op 31 oktober aanstaande zijn opwachting in de Octagon. De Lightweight vechter gaat het opnemen tegen Chris Gruetzemacher. Het gevecht zal plaatsvinden in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. BJ Penn.com maakte het gevecht bekend. Inmiddels is de partij bevestigd.

Alexander Hernandez (MMA 11-3/UFC 3-2) startte zijn Pro-MMA carrière in 2012. In zijn eerste drie jaar als professional wist Hernandez een respectabel record neer te zetten van zes overwinningen en slechts een verliespartij. Hierdoor trok hij de aandacht van de RFA organisatie. Hernandez debuteerde voor de RFA tegen Chris Pecero. Via Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde won Hernandez zijn promotioneel debuut. De RFA fuseerde vervolgens met de Legacy Fights promotie in de gloednieuwe LFA organisatie. Hernandez kwam eenmaal voor LFA uit. In November 2017 versloeg hij Derrick Adkins via TKO in de derde ronde. Hernandez zou voor Fury FC een titelgevecht hebben, maar pakte zijn kans op short notice in de UFC. Tijdens UFC 222 in Maart 2018 debuteerde Hernandez tegen Beneil Dariush. Hernandez verbaasde vriend en vijand door Dariush via KO na iets meer dan een halve minuut te finishen. Een zeer sterk debuut met ook nog eens de Performance of the Night bonus tot gevolg. De godde lijn van het debuut werd ook in Juli 2018 in Calgary voortgezet. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Olivier Aubin-Mercier. Hernandez zou het vervolgens op short notice opnemen tegen Francisco Trinaldo tijdens UFC 233 in Anaheim. Echter werd hij ten faveure van een gevecht met Donald Cerrone overgeplaatst naar UFC Brooklyn een week eerder. Hernandez had het erg moeilijk tegen de ervaren Cerrone en verloor in de tweede ronde via TKO. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Hernandez keerde vervolgens terug in Juli 2019 tijdens UFC San Antonio. Hernandez won via een zeer controversiële Unanimous Decision voor eigen publiek van Francisco Trinaldo. Hernandez zou vervolgens in April 2020 terugkeren in de Octagon tijdens UFC 249 tegen Islam Makhachev. Echter moest Makhachev in verband met COVID-19 afzeggen. Hierdoor werd Omar Morales de nieuwe tegenstander. Echter werd het evenement alsnog gecanceld in verband met COVID-19. Een maand later zou Hernandez wel vechten. Echter ditmaal tegen Drew Dober. Hernandez verloor het gevecht in de tweede ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Chris Gruetzemacher (MMA 14-3/UFC 2-2) kwam via TUF 22 in 2015 de UFC binnen. Gruetzemacher maakte deel uit van Team Faber. Gruetzemacher versloeg tijdens de eliminatieronde Austin Springer via TKO en werd tot het ”TUF huis” toegelaten. Vervolgens versloeg hij in de achtste finales de Duitser Sascha Sharma via Unanimous Decision. Omdat er negen personen in aanmerking kwamen voor acht kwartfinale plaatsen werd een vechter ”geslachtofferd” door Dana White en mocht niet verder vechten in het toernooi. Gruetzemacher had volgens de UFC president de minst spectaculaire overwinning gepakt in de achtste finales en mocht niet verder in het toernooi. Wel werd Gruetzemacher een gevecht beloofd op de TUF 22 Finale card. Echter blesseerde de Zweed Martin Svensson zich in de achtste finale waarna Gruetzemacher alsnog verder mocht in het toernooi. Gruetzemacher verloor uiteindelijk de kwartfinale via KO van Artem Lobov. De UFC hield zich echter wel aan hun woord en gaf Gruetzemacher een Prelimgevecht tegen Abner Lloveras tijdens de TUF 22 Finale. Gruetzemacher won het gevecht via Unanimous Decision. Mede door blessureleed zagen we Gruetzemacher in 2016 niet in de Octagon. In 2017 tijdens UFC Houston vocht Gruetzemacher tegen Chas Skelly. Skelly won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Gruetzemacher zou vervolgens in Augustus 2017 terugkeren tegen Martin Bravo, echter raakte Gruetzemacher geblesseerd waardoor hij niet kon vechten. Gruetzemacher vocht vervolgens tijdens UFC Fresno in December 2017 tegen Davi Ramos. Ramos won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde waardoor Gruetzemacher een overwinning had tegen Joe Lauzon om een langer verblijf in de UFC te kunnen garanderen. Gruetzemacher vocht sterk in April 2018 tegen Lauzon. Hij won via TKO aan het einde van de tweede ronde en won daarmee ook nog de Performance of the Night bonus. Gruetzemacher zou vervolgens tijdens UFC Denver in Oktober 2018 terugkeren in de Octagon tegen Beneil Dariush, maar een blessure weerhield hem hiervan. Dit weerhield hem eveneens van een gevecht in Maart 2019 tegen Jesus Pinedo.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »