breaking news

Alex Reyes pakt op ”3 days notice” gevecht tegen Mike Perry tijdens UFC Pittsburgh

September 14th, 2017 | by Marcel Dorff

Er zijn niet veel mensen die met een voorbereiding van drie dagen een gevecht tegen Mike Perry willen aannemen. Dit geldt niet voor Team Oyama’s Alex Reyes. Reyes die normaal op Lighweight vecht, heeft het gevecht aangenomen tegen Mike Perry in de Welterweight divisie en vervangt Thiago Alves. Beide mannen nemen het tegen elkaar op aankomende Zaterdag tijdens UFC Fight Night 116 in de PPG Paints Arena te Pittsburgh, Pennsylvania. Zoals het er op dit moment voor staat zal dit het Co-Main Event zijn, echter kan dit nog veranderen.

Mike Perry (MMA 10-1/UFC 3-1) houdt niet van stilzitten en heeft alweer een gevecht binnen de UFC gepland staan. Perry was tijdens zijn debuut in 2016 een late vervanger voor Sultan Aliev. Perry nam het op tegen Hyun Gyu Lim. Mike Perry liet zien over zeer sterke standup te beschikken en sloeg Lim tegen alle verwachtingen in KO in de eerste ronde. De voormalig Battleground MMA kampioen maakte vervolgens al zijn terugkeer een paar maanden later tijdens UFC 204 in Manchester. Laat in de derde ronde versloeg hij thuisfavoriet Danny Roberts via KO. Perry kreeg vervolgens in December 2016 de kans om het op te nemen tegen Alan Jouban op de Main Card van UFC on FOX 22. Jouban bleek over drie rondes te sterk voor Perry, die via Unanimous Decision zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière leed. Perry kwam echter in April dit jaar sterk terug. Na een moeilijke eerste ronde tegen Jake Ellenberger wist hij uiteindelijk in de tweede ronde te winnen via een zogenoemde ”Helbow”. Perry wist een ellenboog precies goed te plaatsen waardoor Ellenberger zwaar KO ging. Het leverde Perry de Performance of the Night bonus op en waarschijnlijk ook een contender voor KO van het jaar.

Alex Reyes (MMA 13-2/UFC 0-0) pakt dus drie dagen van te voren het gevecht tegen Mike Perry aan. Een zeer gedurfde zet, maar ook tegelijk een zeer grote kans. Reyes begon zijn carrière in 2007 met twee verliespartijen, maar heeft vervolgens geen partij meer verloren. In het regionale circuit van Californië wist Reyes naam te maken, waarna hij getekend werd door de Gladiator Challenge organisatie. Reyes won zijn beide partijen voor de organisatie. Vervolgens stapte hij over naar de bekende King of the Cage organisatie in 2014. Hier wist hij in zijn tweede gevecht al de titel te pakken. Reyes verdedigde de titel tweemaal waaronder tegen de bij de inmiddels hoog aangeschreven ACB vechter Joshua Aveles. Reyes tekende vervolgens een contract bij zowel de LFA als ACB organisatie, maar bij beide organisaties zouden de gevechten niet plaatsvinden. Hierdoor nam Reyes in Augustus een partij aan in California tegen Gil Guardado. Reyes won het gevecht vroeg in de eerste ronde, en krijgt dus nu op short notice de kans in de UFC. Reyes bezit over een 100% finishratio.

Comments are closed.

Translate »