breaking news

Alex Perez geblesseerd, Rogerio Bontorin nu tegen Matt Schnell tijdens UFC 262

April 22nd, 2021 | by Marcel Dorff
Alex Perez geblesseerd, Rogerio Bontorin nu tegen Matt Schnell tijdens UFC 262
UFC
0

Alex Perez zal niet langer vechten op 15 mei. De voormalig titeluitdager in de Flyweight divisie is geblesseerd en zal worden vervangen door Rogerio Bontorin. De Braziliaan zal het gaan opnemen tegen Matt Schnell. Beide vechters treffen elkaar in het Toyota Center te Houston, Texas tijdens UFC 262. MMA Junkie maakte het nieuws bekend.

Matt Schnell (MMA 15-5/UFC 5-3) komt uit voor American Top Team. Hij was de oud Interim Legacy FC kampioen. Schnell kwam via TUF 24 de UFC binnen, maar haalde niet de finale. De sterke Schnell werd uitgeschakeld door de latere winnaar Timothy Elliott. Hierdoor kon hij op short notice invallen tegen Rob Font tijdens dezelfde TUF 24 Finale. Schnell was een maatje te klein voor Font en verloor via TKO in de eerste ronde. Begin 2017 kreeg Schnell kans op revanche tegen de sterke Team Alpha Male vechter Hector Sandoval. Sandoval pakte echter snel in de eerste ronde via een slam en stoten op de grond de KO overwinning. Uiteindelijk bleek driemaal scheepsrecht voor de Amerikaan. Tijdens UFC 216 in Oktober 2017 pakte Schnell zijn eerste overwinning in de Octagon door de Mexicaan Marco Beltran via Unanimous Decision te verslaan. Daar wist hij in Juni 2018 een tweede overwinning aan toe te voegen. Tijdens UFC Singapore werd via Split Decision de Japanner Naoki Inoue verslagen. Schnell keerde hierna terug in de Bantamweight divisie en maakte in Maart 2019 zijn opwachting in Wichita tegen Louis Smolka. Schnell wist in de eerste ronde via Triangle Choke Submission het gevecht in zijn voordeel te beslissen. Schnell keerde vervolgens in Augustus 2019 weer terug in de Flyweight divisie om het op te nemen tegen Jordan Espinosa. Schnell won in de eerste ronde via Triangle Choke Submission. Schnell werd vervolgens in December 2019 gekoppeld aan de Braziliaan Alexandre Pantoja. Pantoja brak de winstreak van vier gevechten van Schnell via een KO in de eerste ronde. Schnell zou vervolgens in September 2020 vechten tegen Tyson Nam. Echter had hij problemen met het behalen van het streefgewicht en werd de partij gecanceld. Uiteindelijk vochten beide mannen alsnog tegen elkaar in Januari 2021. Schnell won de partij via Split Decision. Schnell zou vervolgens vechten tegen Alex Perez, echter raakte Perez geblesseerd en werd Rogerio Bontorin de vervanger.

Embed from Getty Images

Rogério Bontorin (MMA 16-3-0-1/UFC 2-2-0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA debuut maakte in 2013. Na acht overwinningen in evenveel gevechten werd Bontorin in 2016 getekend door de Imortal FC organisatie. Daar won hij op een avond een vier-mans toernooi door in de finale Cristiano Souza te verslaan. Vervolgens wist Bontorin zijn debuut voor de Japanse Pancrase organisatie te winnen, maar werd het resultaat omgezet in een No Contest omdat Bontorin zijn streefgewicht miste. Bontorin kwam hierna eenmaal uit voor de Brave CF organisatie. Met succes werd in de eerste ronde gewonnen van Jon Olivar Jr via Rear Naked Choke Submission. Hierna volgde een verlies tegen UFC veteraan Michinori Tanaka, maar dat verlies werd gerevancheerd tegen Paulo César Cardoso. De UFC nodigde Bontorin vervolgens uit voor de Braziliaanse versie van de Contender Series. Bontorin werd gematcht tegen de ongeslagen Gustavo Gabriel. Bontorin imponeerde met een Standing Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en kreeg een UFC contract. Zijn officiële UFC debuut maakte Bontorin tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 tegen Magomed Bibulatov. In een zeer gelijkwaardige partij was het uiteindelijk Bontorin die een enigszins controversiële Split Decision wist te winnen. Bontorin werd vervolgens gematcht tegen landgenoot Raulian Paiva tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019. In een zeer attractief gevecht was het Bontorin die een hele grote snee boven Paiva’s oog wist te veroorzaken. Hierdoor won Bontorin na medische interventie via TKO in de eerste ronde. Vervolgens nam Bontorin het op tegen Ray Borg tijdens UFC Rio Rancho. Bontorin had weinig in te brengen en verloor via Unanimous Decision. Vervolgens zou de Braziliaan het gaan opnemen tegen RIZIN FF kampioen Manel Kape. Echter raakte Bontorin geblesseerd en moest hij afzeggen. De Braziliaan keerde terug in Maart 2021 tegen Kai Kara-France. Bontorin vocht sterk, maar kon niet voorkomen dat hij aan het einde van de eerste ronde via KO verloor.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »