breaking news

Alex Pereira vs. Donegi Abena voor interim titel in Miami

August 14th, 2019 | by Redactie
Alex Pereira vs. Donegi Abena voor interim titel in Miami
GLORY
0

Op 28 september aanstaande zal Miami het decor gaan worden voor GLORY 68. Tijdens het Main Event van GLORY 68 staan Middleweight kampioen Alex Pereira en Light Heavyweight vechter Donegi Abena tegenover elkaar voor de interim Light Heavyweight titel. De interim titel is in het leven geroepen omdat huidig kampioen Artem Vakhitov door een blessure dit jaar niet meer in actie kan komen. 

Alex Pereira begon zijn professionele carrière in 2012. Al snel bleek dat hij een groot talent heeft en zo won hij voor zijn tijd bij GLORY onder anderen de titel bij WGP en WAKO. Sinds 2014 vecht Pereira bij GLORY waar hij debuteerde tegen Sahak Parparyan en wist te winnen via een Decision. Zijn tweede partij won Pereira via KO tegen Dustin Jacoby. Vervolgens verloor de Brazilaan drie partijen op rij waaronder van Justin Wilnis en Yousri Belgaroui voor het Contender toernooi. Na een overwinning op Burim Rama mocht Pereira voor de titel vechten in China tegen Simon Marcus. Door Marcus op een Knockdown te trakteren wist Pereira de titel naar zich toe te trekken via een Decision. Daarna verdedigde hij zijn titel in Rotterdam tegen publiekslieveling Yousri Belgaroui. Door een goed geplaatste knie van Pereira wist hij de wenkbrauw van Belgaroui open te rijten wat vervolgens genoeg was voor de overwinning omdat de dokter Belgaroui niet door liet vechten. Vervolgens vocht Pereira in een directe rematch weer tegen Belgaroui. Via een verwoestende rechterhoek sloeg hij Belgaroui naar het canvas en wist zijn titel te behouden. Daarna was het opnieuw de beurt aan Simon Marcus om het op te nemen tegen Pereira. Wederom was het de Braziliaan die aan het langste eind trok en zo zijn titel wederom succesvol verdedigde. Vervolgens kwam Pereira naar Nederland om het tegen Jason Wilnis in Utrecht op te nemen. Pereira toonde zijn klasse en sloeg Wilnis in de eerste ronde KO.

Donegi Abena is een van de vele talenten die GLORY heeft weten vast te leggen. De slechts 21-jarige Abena maakte voorheen furore bij onder anderen FFC en A1WCC. In laatstgenoemde werd hij onlangs nog finalist in een 8-mans toernooi waarin hij onder anderen Luis Tavares uitschakelde. In de finale verloor Abena op zeer controversiële wijze. Abena leek genoeg gedaan te hebben voor de ovewinning. Echter dacht de jury daar anders over. Daarna mocht Abena debuteren voor GLORY in Lyon tegen Stephane Susperregui. Abena schoot uit de startblokken en wist zijn winst in de eerste 2 ronden zeker te stellen. Vervolgens nam Abena het op tegen Micheal Duut. In een spannende partij wist hij de winst naar zich toe te trekken en mocht hij zich opmaken voor een titelgevecht. Dit gevecht kwam er tijdens GLORY 66 in Parijs. In een spannende partij trok Abena net aan het kortste eind en verloor via een Decision. Nu krijgt hij de kans zich direct weer naar een titelgevecht te knokken.

Tevens maakte GLORY de rest van de kaart bekend:

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Tweet 20

Comments are closed.