breaking news

Alex Pereira verdedigt Middleweight titel tegen Ertugrul Bayrak tijdens GLORY Collision 2

November 14th, 2019 | by Redactie
Alex Pereira verdedigt Middleweight titel tegen Ertugrul Bayrak tijdens GLORY Collision 2
GLORY
0

GLORY Collision 2 in Arnhem belooft een spektakel te worden. Naast het reeds aangekondigde Main Event tussen Rico Verhoeven en Badr Hari zal er ook om de Middleweight titel gestreden worden tussen Alex Pereira en Ertuğrul Bayrak. Pereira die eveneens de Interim Light-Heavyweight Kampioen is zal dus nu zijn Middleweight titel gaan verdedigen. GLORY Collision 2 zal worden gehouden op 21 december aanstaande in het GelreDome in Arnhem.

Alex Pereira vs. Ertugrul Bayrak

Alex Pereira begon zijn professionele carrière in 2012. Al snel bleek dat hij een groot talent heeft en zo won hij voor zijn tijd bij GLORY onder anderen de titel bij WGP en WAKO. Sinds 2014 vecht Pereira bij GLORY waar hij debuteerde tegen Sahak Parparyan en wist te winnen via een Decision. Zijn tweede partij won Pereira via KO tegen Dustin Jacoby. Vervolgens verloor de Brazilaan drie partijen op rij waaronder van Jason Wilnis en Yousri Belgaroui voor het Contender toernooi. Na een overwinning op Burim Rama mocht Pereira voor de titel vechten in China tegen Simon Marcus. Door Marcus op een Knockdown te trakteren wist Pereira de titel naar zich toe te trekken via een Decision. Daarna verdedigde hij zijn titel in Rotterdam tegen publiekslieveling Yousri Belgaroui. Door een goed geplaatste knie van Pereira wist hij de wenkbrauw van Belgaroui open te rijten wat vervolgens genoeg was voor de overwinning omdat de dokter Belgaroui niet door liet vechten. Vervolgens vocht Pereira in een directe rematch weer tegen Belgaroui. Via een verwoestende rechterhoek sloeg hij Belgaroui naar het canvas en wist zijn titel te behouden. Daarna was het opnieuw de beurt aan Simon Marcus om het op te nemen tegen Pereira. Wederom was het de Braziliaan die aan het langste eind trok en zo zijn titel wederom succesvol verdedigde. Vervolgens kwam Pereira naar Nederland om het tegen Jason Wilnis in Utrecht op te nemen. Pereira toonde zijn klasse en sloeg Wilnis in de eerste ronde KO. Daarna mocht Pereira het een gewichtsklasse hoger proberen. Hij nam het op tegen Donegi Abena voor de interim Light Heavyweight titel. Pereira leek geen last te hebben van de overgang naar een ander gewicht en sloeg Abena in de tweede ronde KO. Hiermee is Pereira de eerste GLORY vechter die tegelijkertijd twee titels in zijn bezit heeft.

Ertuğrul Bayrak is een vechter uit Amersfoort die voordat hij bij GLORY vocht 2 wereldtitels won. Bayrak staat bekend als een harde technische vechter en vocht zijn eerste partij bij de promotie tegen Donovan Wisse in de Ahoy tijdens GLORY 62. De technisch hoogstaande partij werd beslist in de derde ronde. Daarin wist Bayrak veel te scoren en uiteindelijk via een Split Decision aan het langste eind te trekken. Vervolgens nam Bayrak het op tegen Jakob Styben in Strasbourg. Bayrak vocht wederom een uitstekende partij en won via een Decision. Met deze overwinning maakt Bayrak een sprong in de rankings en heeft met zijn nummer 1 positie een titelgevecht met Pereira afgedwongen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »