breaking news

Alex Pereira tekent “multi-fight contract” bij de UFC, treft Andreas Michailidis tijdens UFC 268

September 3rd, 2021 | by Marcel Dorff
Alex Pereira tekent “multi-fight contract” bij de UFC, treft Andreas Michailidis tijdens UFC 268
UFC
0

Alex Pereira heeft zijn handtekening gezet onder een exclusief contract bij de UFC. De kampioen in twee divisies bij GLORY Kickboxing gaat zijn UFC debuut maken op 6 november tijdens UFC 268. De Braziliaan treft de Griek Andreas Michailidis in de Middleweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Madison Square Garden Arena te New York. BJPenn.com meldde de partij.

Alex Pereira (MMA 3-1/UFC 0-0) is een Braziliaanse vechter die zijn sporen verdient heeft in het kickboksen. Pereira was zowel de Middleweight als Light-Heavyweight kampioen bij de GLORY Kickboxing organisatie en was een van de meest dominante vechters binnen de organisatie. Pereira versloeg eveneens tweemaal Israel Adesanya tijdens een kickbokspartij. Pereira vocht tussen 2015 en 2016 driemaal een MMA partij bij de gerenommeerde Jungle Fight organisatie in Brazilië. Pereira won twee van die partijen. In 2020 maakte Pereira bekend dat hij interesse had om naar het MMA over te stappen. De Braziliaan zou meedoen aan de DWCS, maar dit ging om onbekende redenen niet door. In November 2020 zou Pereira weer eens een MMA partij vechten. Voor de LFA organisatie won hij via KO in de eerste ronde van Thomas Powell. Waarschijnlijk heeft dit de UFC overtuigd om Pereira te contracteren.

Embed from Getty Images

Andreas Michailidis (MMA 13-4/UFC 1-1) is een Griekse MMA vechter die in 2009 zijn professionele carrière startte. Na een 4-1 record te hebben opgebouwd in het Europese circuit trok de Griek naar de Verenigde Staten. Daar wist hij te winnen van Daniel Hernandez, maar verloor van Jason Butcher. In 2015 vertrok Michailidis naar Rusland. Waar hij een zeer succesvol debuut bij de WFCA organisatie wist om te zetten in een KO overwinning in de eerste ronde tegen Arbi Madaev. Na vervolgens nog twee overwinningen gepakt te hebben bij andere organisaties tegen onder meer Ion Pascu tekende Michailidis in 2017 bij de Fight Nights Global organisatie. Michailidis imponeerde met een overwinning in de eerste ronde tegen Evgeny Shalomaev. Echter werd vervolgens verloren van Vladimir Mineev. Michailidis pakte vervolgens drie overwinningen op rij tegen onder meer UFC veteraan Marcel Fortuna. Mede door deze overwinningen kreeg Michailidis de kans om een UFC contract te verdienen tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Echter omdat er een short notice vechter nodig was in Juli 2020 mocht Michailidis de DWCS overslaan. Michailidis verloor zijn debuut tegen Modestas Bukauskas via TKO aan het einde van de eerste ronde. Vier maanden later zou Michailidis opnieuw ingepland worden, ditmaal tegen Antonio Arroyo. Echter moest Michailidis geblesseerd afzeggen en keerde hij pas terug in Mei 2021 tegen KB Bhullar. Michailidis won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »