breaking news

Alex Morono vecht voor eigen publiek tijdens UFC 247 in Houston tegen Dhiego Lima

December 5th, 2019 | by Marcel Dorff
Alex Morono vecht voor eigen publiek tijdens UFC 247 in Houston tegen Dhiego Lima
UFC
0

De in Houston, Texas geboren Alex Morono zal op 8 februari 2020 voor eigen publiek zijn opwachting maken in de Octagon. Tijdens UFC 247 treft hij in de Welterweight divisie de Braziliaan Dhiego Lima. Beide vechters nemen het tegen elkaar op in de Octagon van het Toyota Center. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card.

Alex Morono (MMA 17-5-0-1/UFC 6-2-0-1) kwam in 2016 als Legacy FC Kampioen de UFC binnen. Morono verving Kelvin Gastelum op short notice, en nam het op tegen de Australische veteraan Kyle Noke. Morono wist uiteindelijk een zeer controversiële Split Decision over de streep te trekken, en zo zijn eerste overwinning binnen de UFC te grijpen. Morono zou het vervolgens in de Filipijnen opnemen tegen James Moontasri. Echter werd het evenement anderhalve week van te voren gecanceld. Beide mannen werden opnieuw ingepland en vochten alsnog tijdens UFC on FOX 22. Morono wist twee van de drie rondes te winnen, en kon zo zijn tweede overwinning in zijn UFC carrière bijschrijven. Morono zou het vervolgens begin 2017 opnemen tegen de Canadees Sheldon Westcott. Westcott raakte echter geblesseerd en werd vervangen door de ongeslagen Niko Price. Price wist Morono vlak voor het einde van de tweede ronde via KO te finishen. Echter werd dit gevecht later omgezet in een No Contest nadat er sporen van Marihuana gebruik in het bloed van Price werden gevonden. Morono keerde vervolgens terug in September 2017 om het op te nemen tegen de Japanner Keita Nakamura tijdens UFC Saitama. Morono verloor via een controversiële Split Decision. Echter wist Morono in Februari 2018 een sterke prestatie neer te zetten. Tijdens UFC Austin versloeg Morono de veteraan Joshua Burkman via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Echter kon hij in Juli 2018 die overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Calgary verloor Morono van Jordan Mein via Unanimous Decision. Morono maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Beijing in November 2018 tegen de Chinees Kenan Song. Morono vocht zeer sterk en won via een overtuigende Unanimous Decision. En die goede lijn wist hij in Maart 2019 door te trekken. Tijdens UFC Wichita werd Zak Ottow in de eerste ronde via TKO gefinisht. Morono wist vervolgens in Oktober 2019 zijn winstreak uit te breiden naar drie gevechten. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Max Griffin tijdens UFC Tampa.

Embed from Getty Images

Dhiego Lima (MMA 15-7/UFC 4-5) kwam in 2014 via TUF 19 de UFC binnen. De Braziliaan die al jaren in de Verenigde Staten woont kwam tot de finale. Daarin verloor hij na iets meer dan een minuut van Serra-Longo vechter Eddie Gordon via TKO. Lima wist eind 2014 wel zijn eerste en tot nu toe enige officiële UFC overwinning te pakken tegen de Braziliaan Jorge de Oliveira via Unanimous Decision. Maar nadat in 2015 via TKO achtereenvolgens werd verloren van Tim Means en Li Jingliang werd het contract van Lima door de UFC niet verlengt. Lima wist vervolgens de Titan FC belt te pakken in 2016, maar verloor deze ook gelijk weer in zijn eerste titelverdediging tegen TUF 21 veteraan Jason Jackson. Begin 2017 werd bekend dat Lima zou meedoen aan het ”redemption” seizoen van TUF. Een seizoen dat bestaat uit allemaal voormalig TUF deelnemers. Met overwinningen op Hayder Hassan, Gilbert Smith en Tom Gallicchio stond Dhiego Lima opnieuw in de Finale. Hij was de eerste persoon ooit die tweemaal in de finale van The Ultimate Fighter stond. Echter wist hij wederom die titel niet te pakken. Jesse Taylor was via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te sterk. Lima kon vervolgens ook niet overtuigen tijdens UFC Glendale in April 2018. De Braziliaan had geen antwoord op de goede groundgame van de Japanse veteraan Yushin Okami. Lima verloor via Unanimous Decision. De Braziliaan wist dat vervolgens tijdens UFC 231 in December 2018 een langer verblijf in de Octagon op het spel stond tegen Chad Laprise. Lima wist de Canadees zwaar KO te slaan in de eerste ronde en zorgde hiermee dat hij binnen de UFC gehandhaafd bleef. Lima wist vervolgens in April 2019 voor het eerst een winstreak van twee gevechten te realiseren binnen de UFC. Via Split Decision werd tijdens UFC Fort Lauderdale gewonnen van Court McGee. En dat Lima zichzelf herpakt heeft in de UFC liet hij nog maar eens blijken in Oktober 2019. Tijdens UFC 243 in Melbourne versloeg hij Luke Jumeau via Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »