breaking news

Alex Morono treft Rhys McKee tijdens UFC evenement op 14 november in Las Vegas

October 16th, 2020 | by Marcel Dorff
Alex Morono treft Rhys McKee tijdens UFC evenement op 14 november in Las Vegas
UFC
0

Alex Morono maakt op 14 november aanstaande zijn opwachting in de Octagon. De Fortis MMA vechter gaat het opnemen tegen Rhys McKee in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. MMA Junkie wist de partij bekend te maken.

Alex Morono (MMA 17-6-0-1/UFC 6-3-0-1) kwam in 2016 als Legacy FC Kampioen de UFC binnen. Morono verving Kelvin Gastelum op short notice, en nam het op tegen de Australische veteraan Kyle Noke. Morono wist uiteindelijk een zeer controversiële Split Decision over de streep te trekken, en zo zijn eerste overwinning binnen de UFC te grijpen. Morono zou het vervolgens in de Filipijnen opnemen tegen James Moontasri. Echter werd het evenement anderhalve week van te voren gecanceld. Beide mannen werden opnieuw ingepland en vochten alsnog tijdens UFC on FOX 22. Morono wist twee van de drie rondes te winnen, en kon zo zijn tweede overwinning in zijn UFC carrière bijschrijven. Morono zou het vervolgens begin 2017 opnemen tegen de Canadees Sheldon Westcott. Westcott raakte echter geblesseerd en werd vervangen door de ongeslagen Niko Price. Price wist Morono vlak voor het einde van de tweede ronde via KO te finishen. Echter werd dit gevecht later omgezet in een No Contest nadat er sporen van Marihuana gebruik in het bloed van Price werden gevonden. Morono keerde vervolgens terug in September 2017 om het op te nemen tegen de Japanner Keita Nakamura tijdens UFC Saitama. Morono verloor via een controversiële Split Decision. Echter wist Morono in Februari 2018 een sterke prestatie neer te zetten. Tijdens UFC Austin versloeg Morono de veteraan Joshua Burkman via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Echter kon hij in Juli 2018 die overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Calgary verloor Morono van Jordan Mein via Unanimous Decision. Morono maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Beijing in November 2018 tegen de Chinees Kenan Song. Morono vocht zeer sterk en won via een overtuigende Unanimous Decision. En die goede lijn wist hij in Maart 2019 door te trekken. Tijdens UFC Wichita werd Zak Ottow in de eerste ronde via TKO gefinisht. Morono wist vervolgens in Oktober 2019 zijn winstreak uit te breiden naar drie gevechten. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Max Griffin tijdens UFC Tampa. Morono zou vervolgens vechten tijdens UFC 247 in Februari 2020 tegen Dhiego Lima. Echter raakte Lima geblesseerd en werd Kalinn Williams zijn nieuwe tegenstander. Williams versloeg Morono vroeg in de eerste ronde via KO.

Embed from Getty Images

Rhys McKee (MMA 10-3-1/UFC 0-1-0) is een MMA vechter uit Noord-Ierland. Na een amateur carrière van twee jaar maakte hij in 2015 de overstap naar de professionals. Bij de BAMMA organisatie wist hij in zijn vierde partij al de titel te winnen door Jai Herbert te verslaan. Echter zou vervolgens verloren worden van Tim Barnett. McKee zou hierna zich met twee overwinningen en een draw een rematch weten af te dwingen om de titel tegen Barnett. McKee won ditmaal via KO in de eerste ronde en revancheerde zich voor zijn eerdere verlies en had eveneens de titel weer in bezit. Na vervolgens verloren te hebben van Terry Brazier maakte McKee in 2018 de overstap naar Cage Warriors. McKee won drie opeenvolgende partijen. Echter zou hij nooit voor de titel vechten aangezien hij een contract van de UFC kreeg aangeboden. McKee maakte zijn UFC debuut in Juli 2020 tegen de ongeslagen Khamzat Chimaev. McKee was kansloos en verloor via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »