breaking news

Alex Morono treft Joshua Burkman tijdens UFC Fight Night Austin

February 7th, 2018 | by Marcel Dorff

De UFC heeft bekend gemaakt dat Alex Morono en Joshua Burkman tegen elkaar zullen vechten in de Welterweight divisie tijdens UFC Fight Night 126 in Austin, Texas. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Frank Erwin Center op 18 Februari 2018. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card.

Alex Morono (MMA 13-4-0-1/UFC 2-1-0-1) kwam in 2016 als Legacy FC Kampioen de UFC binnen. Morono verving Kelvin Gastelum op short notice, en nam het op tegen de Australische veteraan Kyle Noke. Morono wist uiteindelijk een zeer controversiële Split Decision over de streep te trekken, en zo zijn eerste overwinning binnen de UFC te grijpen. Morono zou het vervolgens in de Filipijnen opnemen tegen James Moontasri. Echter werd het evenement anderhalve week van te voren gecanceld. Beide mannen werden opnieuw ingepland en vochten alsnog tijdens UFC on FOX 22. Morono wist twee van de drie rondes te winnen, en kon zo zijn tweede overwinning in zijn UFC carrière bijschrijven. Morono zou het vervolgens begin 2017 opnemen tegen de Canadees Sheldon Westcott. Westcott raakte echter geblesseerd en werd vervangen door de ongeslagen Niko Price. Price wist Morono vlak voor het einde van de tweede ronde via KO te finishen. Echter werd dit gevecht later omgezet in een No Contest nadat er sporen van Marihuana gebruik in het bloed van Price werden gevonden. Morono keerde vervolgens terug in September 2017 om het op te nemen tegen de Japanner Keita Nakamura tijdens UFC Saitama. Morono verloor via een controversiële Split Decision.

Joshua Burkman (MMA 28-16-0-1/UFC 6-11-0-1) kwam tijdens het tweede seizoen van TUF de UFC binnen. Nadat Burkman wisselend succes had in de UFC verloor hij in 2008 drie gevechten op rij in de UFC en werd hij ontslagen. In zijn daarop volgende elf gevechten buiten de UFC wist Burkman negen keer te winnen, waaronder een hele snelle Submission overwinning tegen voormalig UFC Welterweight topcontender Jon Fitch. De UFC nam Burkman in 2015 terug bij de organisatie. Van zijn vijf wedstrijden wist hij er maar een in winst om te zetten, vier werden er verloren (een van die vier werd later omgezet in een no-contest). Burkman leek in Oktober 2017 zijn laatste kans gekregen te hebben. Burkman verloor via Split Decision van short notice replacement Zak Ottow. Hierdoor had Burkman slechts een van zijn laatste zes gevechten voor de UFC weten te winnen. Ondanks dat gegeven kreeg Burkman opnieuw een gevecht aangeboden, ditmaal tegen het Braziliaanse powerhouse Michel Prazeres. Prazeres had geen kind aan Burkman en finishte de Amerikaan via een North South Choke Submission vroeg in de eerste ronde. Burkman keerde echter wederom terug in de Octagon tijdens UFC 214 in Juli 2017 tegen Drew Dober. Burkman verloor ditmaal via KO in de eerste ronde, en heeft inmiddels slechts eenmaal weten te winnen in acht optredens sinds zijn terugkeer bij de UFC.

Comments are closed.

Translate »