breaking news

Alex Morono krijgt gevecht voor thuispubliek tegen Sheldon Westcott

December 24th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist bekend gemaakt dat de Texaan Alex Morono een gevecht in zijn eigen stad zal vechten tijdens UFC Fight Night 104 in Houston, Texas. Hij zal het opnemen tegen TUF Nations Runner-Up Sheldon Westcott. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden op 4 Februari 2017 in het Toyota Center.

Alex Morono (MMA 13-3/UFC 2-0) kwam in 2016 als Legacy FC Kampioen de UFC binnen. Morono verving Kelvin Gastelum op short notice, en nam het op tegen de Australische veteraan Kyle Noke. Morono wist uiteindelijk een zeer controversiële Split Decision over de streep te trekken, en zo zijn eerste overwinning binnen de UFC te grijpen. Morono zou het vervolgens in de Filipijnen opnemen tegen James Moontasri. Echter werd het evenement anderhalve week van te voren gecanceld. Beide mannen werden opnieuw ingepland en vochten alsnog tijdens UFC on FOX 22 afgelopen zaterdag. Morono wist twee van de drie rondes te winnen, en kon zo zijn tweede overwinning in zijn UFC carrière bijschrijven. Morono gaat nu voor zijn achtste opeenvolgende overwinning en drie op rij in de UFC.

Sheldon Westcott (MMA 9-3-1/UFC 1-2-0) maakte furore tijdens het TUF Nations seizoen. Onder leiding van Coach Patrick Côté wist Westcott zichzelf door snelle overwinningen op Daniel Kelly en Vik Grujic als favoriet te bestempelen voor de eindzege. De Canadees nam het in de finale op tegen landgenoot Elias Theodorou. Theodorou bleek echter te sterk voor Westcott, waardoor Theodorou uiteindelijk wist te winnen via TKO laat in de tweede ronde. Vervolgens duurde het maar liefst een jaar voordat we Westcott terug zagen in de Octagon. De Canadees vocht tijdens TUF op Middleweight, maar ging voor zijn tweede UFC gevecht terug naar Welterweight. In Polen trof Westcott de Pool Pawel Pawlak. Pawlak controleerde twee van de drie rondes en won via Unanimous Decision. Begin dit jaar kreeg Westcott opnieuw een kans zich te bewijzen. Ditmaal stond Edgar Garcia tegenover hem. Westcott liet eindelijk weer eens zien waarom hij zo geliefd was bij de fans tijdens zijn TUF run. De agressiviteit was terug in het spel van de Canadees. Westcott finishte Garcia via TKO in de eerste ronde. Nu mag hij het dus opnemen tegen Alex Morono. Westcott heeft dan alweer 13 maanden niet in de Octagon gestaan.

pixlr_20161224004841425

Leave a Reply

Translate »