breaking news

Alex Caceres treft TUF LATAM 3 winnaar Martín Bravo tijdens de TUF 27 Finale

May 9th, 2018 | by Marcel Dorff
Alex Caceres treft TUF LATAM 3 winnaar Martín Bravo tijdens de TUF 27 Finale
UFC
0

Alex Caceres beter bekend als ”Bruce Leeroy” keert op 6 Juli 2018 terug in de Octagon. Tijdens de TUF 27 Finale in Las Vegas, Nevada stuit The MMA LAB vechter op de Mexicaan Martín Bravo. Dit wist Adam Hill via het Las Vegas Review-Journal bekend te maken. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Pearl Theatre in de Featherweight divisie.

Alex Caceres (MMA 13-11-0-1/UFC 8-9-0-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens het twaalfde seizoen van The Ultimate Fighter. Met zijn onorthodoxe maar flamboyante stijl was ”Bruce Leeroy” meteen een publiekslieveling. Caceres versloeg in de eliminatieronde Jeff Lentz, maar verloor in de kwartfinale van de latere finalist Michael Johnson. Caceres maakte vervolgens in 2011 zijn officiële debuut voor de UFC, maar verloor zowel in zijn debuut als het gevecht erna via Submission. Caceres stond op het randje van de afgrond, maar beloofde beterschap en verhuisde van de Featherweight naar de Bantamweight divisie. Daar behaalde Caceres via Unanimous Decision eind 2011 zijn eerste UFC overwinning tegen voormalig WEC Kampioen Cole Escovedo. Vervolgens zou Caceres in zes gevechten er viermaal met de winst vandoor gaan. Dat had 6 uit 6 kunnen zijn als Caceres geen twee punten in mindering had gekregen tegen Edwin Figueroa, en als hij niet gepakt was voor marihuana gebruik na zijn gevecht tegen Kyung Ho Kang. Tijdens zijn laatste gevecht van deze zes gevechten kreeg Caceres de Fight of the Night en de Submission of the Night bonus. Caceres versloeg hiervoor Sergio Pettis via Rear Naked Choke Submission. Hierna volgden drie verliespartijen tegen Urijah Faber, Masenori Kanehara en Francisco Rivera. Caceres leek weer met zijn hoofd op het hakblok te liggen, maar kwam opnieuw sterk terug. Zowel Masio Fullen en Cole Miller werden duidelijk via Unanimous Decision verslagen. Door deze twee overwinningen kreeg ”Bruce Leeroy” zijn eerste Main Event in de UFC aangeboden tegen de Mexicaanse superster in wording Yaír Rodríguez. In een zeer vermakelijk gevecht was het uiteindelijk Rodríguez die via Split Decision aan het langste eind wist te trekken. Begin 2017 mocht Caceres het opnemen tegen Jason Knight. Knight bleek te sterk voor ”Bruce Leeroy” en finishte hem via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Caceres zou het vervolgens opnemen tegen Wang Guan in Singapore, maar door een blessure van de Chinees kreeg ”Bruce Leeroy” de Filipijn Rolando Dy tegenover zich. Dy gaf goede tegenstand, maar mocht in verband met een blessure aan zijn oog niet verder vechten na de tweede ronde waardoor de overwinning naar Caceres ging. Vervolgens werd in November 2017 het gevecht tegen Wang Guan opnieuw ingepland. Tijdens UFC Shanghai verloor Caceres via Split Decision. Caceres werd hierna ingepland om te vechten tijdens UFC 223 in April 2018 tegen Artem Lobov. Echter werd Lobov van het evenement gehaald nadat hij samen met Conor McGregor en andere SBG Ireland vechters de bus met vechters had aangevallen. Hierdoor kwam het gevecht in zijn totaliteit te vervallen.

Martin Bravo (MMA 11-1/UFC 1-1) wist zich in 2016 tijdens TUF Latin America 3 van een finaleplaats te verzekeren. Bravo versloeg Leonardo Rodriguez via Unanimous Decision. Bravo kwam uit voor Team Griffin, maar traint normaal gesproken bij de hoog aangeschreven Entram Gym in Tijuana, B.C., Mexico. Bravo versloeg in de eliminatieronde Javier Ganin via TKO in de eerste ronde. Hierna versloeg hij Ilianovich Chalo via Unanimous Decision in de kwartfinale. Uiteindelijk won hij zoals eerder gezegd de halve finale van Leonardo Rodriguez. Tijdens de finale nam Bravo het op tegen de Peruviaan Claudio Puelles. Bravo liet zien dat hij de beste was en versloeg Puelles via TKO in de tweede ronde. De ongeslagen Bravo mocht vervolgens voor de tweede keer zijn opwachting maken voor de UFC. Dit gebeurde in hetzelfde gebouw waar hij eerder de TUF finale wist te winnen. Bravo ging voor het gevecht tegen Chris Gruetzemacher terug naar zijn normale gewichtsklasse (Featherweight). Echter raakte Gruetzemacher geblesseerd en werd vervangen door UFC nieuwkomer Humberto Bandenay. Bravo was de grootste favoriet op de UFC Mexico City card in Augustus 2017 maar ging in de eerste ronde zwaar KO. Hierdoor verloor Bravo zijn ongeslagen record.

Comments are closed.

Translate »