breaking news

Alessio Di Chirico treft Roman Dolidze tijdens UFC evenement op 5 juni

March 30th, 2021 | by Marcel Dorff
Alessio Di Chirico treft Roman Dolidze tijdens UFC evenement op 5 juni
UFC
0

Na een spectaculaire KO overwinning aan het begin van het jaar keert Alessio Di Chirico op 5 juni terug in de Octagon. De Italiaan gaat het opnemen tegen Roman Dolidze in de Middleweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. MMA journalist Alfredo Zullino maakte de partij bekend.

Alessio Di Chirico (MMA 13-5/UFC 4-5) maakte in 2016 zijn debuut voor de UFC. Na Luigi Fioravanti en Alessio Sakara was Di Chirico de derde Italiaan in de UFC. Di Chiricio nam het tijdens zijn debuut in Zagreb op tegen eveneens een debutant, namelijk Bojan Velickovic. In een zeer competitief gevecht wisten beide mannen zichzelf op een positieve manier aan het publiek te presenteren. Uiteindelijk gaven de ”judges” het gevecht unaniem aan Bojan Velickovic, waardoor Di Chirico zijn ongeslagen status kwijt was. In Augustus 2016 stond Di Chirico gematcht tegen de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan. In een bloederig en zeer sterk gevecht van Di Chirico deed hij voldoende voor de overwinning binnen te slepen. Twee van de drie ”judges” gaven het gevecht aan de Italiaan die via Split Decision zijn eerste UFC overwinning kon bijschrijven. Helaas kon Di Chirico begin 2017 die overwinning geen vervolg geven. Via Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde moest hij zijn meerdere erkennen in Eric Spicely. Echter kwam Di Chirico tijdens UFC Winnipeg zeer goed voor de dag. Via KO in de tweede ronde versloeg hij de Nigeriaan Oluwale Bamgbose en pakte hij ook nog de Performance of the Night bonus. Die overwinning wist de Italiaan in Juli 2018 een goed vervolg te geven. Via Split Decision werd gewonnen van Julian Marquez tijdens de TUF 27 Finale. Vervolgens zou Di Chirico zijn opwachting maken in November 2018 in Buenos Aires tegen Jared Cannonier. Echter werd Cannonier ten faveure van een andere partij van het gevecht gehaald en werd voor Di Chirico geen vervangende tegenstander gevonden. Di Chirico zou vervolgens in Maart 2019 tijdens UFC Londen terugkeren tegen Tom Breese, maar raakte ditmaal geblesseerd waardoor hij wederom niet zou vechten. Echter kwam hij in Juni 2019 wél in actie. Tijdens UFC Greenville verloor Di Chirico via een zéér controversiële Unanimous Decision tegen Kevin Holland. Di Chirico werd vervolgens in September 2019 gekoppeld aan Peter Sobotta. Echter zei de Duitser af waarna Makhmud Muradov tegenstander werd in Kopenhagen. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het echter Muradov die er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. Di Chirico zou vervolgens een short notice gevecht aannemen tegen Antonio Arroyo, maar moest in verband met een blessure verstek laten gaan. Di Chirico zou het vervolgens in April 2020 opnemen tegen Abu Azaitar. Echter werd Azaitar om onbekende redenen van het gevecht gehaald en zou Markus Perez de nieuwe tegenstander worden. Helaas werd uiteindelijk in verband met COVID-19 het hele evenement gecanceld. Di Chirico vocht wel in Augustus 2020 tegen Zak Cummings. In een zeer gelijkwaardige partij werd via Unanimous Decision verloren. Di Chirico zou vervolgens in Januari 2021 als grootste underdog van de card verrassen. De Italiaan versloeg Joaquin Buckley via Headkick KO in de eerste ronde en verdiende daar eveneens de Performance of the Night bonus mee.

Embed from Getty Images

Roman Dolidze (MMA 8-1/UFC 2-1) is een Georgische MMA vechter die traint in Oekraïne. Dolidze begon zijn Pro-MMA carrière in 2016 bij de West Fight organisatie in Odessa. Daar wist hij zijn eerste partij gelijk te winnen door Alexander Kovbel binnen een minuut via Heel Hook Submission te stoppen. Vervolgens maakte Dolidze de overstap naar de WWFC organisatie. Daar zou Dolidze ook zijn grootste successen boeken. In nog geen zes maanden tijd won Dolidze drie gevechten allemaal in de eerste ronde. Hierdoor mocht hij in Juni 2018 voor de vacante titel vechten tegen Eder de Souza. Dolidze won in de tweede ronde via KO. Vervolgens verdedigde de Georgiër zijn titel tegen Michal Pasternak. Via een Spinning Back Fist KO in de derde ronde werd gewonnen. Vervolgens kondigde Dolidze via Social Media aan een contract bij de UFC te hebben getekend. Dolidze zou in eerste instantie zijn debuut maken tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 tegen Gadzhimurad Antigulov. Echter had de Georgiër visumproblemen waardoor hij van het gevecht werd gehaald. Vervolgens zou Dolidze vechten tijdens UFC Minneapolis in Juni 2019 tegen Vinicius Moreira. Echter moest hij ditmaal verstek laten gaan in verband met een blessure. Dolidze maakte uiteindelijk in Juli 2020 zijn UFC debuut in Abu Dhabi tegen Khadis Ibragimov. Dolidze imponeerde met een TKO overwinning in de eerste ronde. Die overwinning wist hij in December 2020 een goed vervolg te geven met een Split Decision overwinning tegen John Allan. Dolidze zou vervolgens een gewichtsklasse omlaag gaan naar de Middleweight divisie. Daar pakte hij in Maart 2021 een short notice gevecht aan tegen Trevin Giles. Dolidze verloor in een close gevecht voor het eerst in zijn carrière via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »