breaking news

Alen Amedovski en John Phillips vechten voor eerste overwinning tijdens UFC Kopenhagen

July 16th, 2019 | by Marcel Dorff
Alen Amedovski en John Phillips vechten voor eerste overwinning tijdens UFC Kopenhagen
UFC
0

De UFC heeft een Middleweight gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 160 card in Kopenhagen, Denemarken. De Italiaanse Macedoniër Alen Amedovski zal zijn opwachting maken tegen John Phillips. Beide vechters zullen strijden om hun eerste overwinning binnen de organisatie in de Octagon van de Royal Arena. Het gevecht zal op 28 September 2019 deel uit maken van de Preliminary Card.

Alen Amedovski (MMA 8-1/UFC 0-1) is een Macedonisch Italiaanse MMA vechter die sinds 2012 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Amedovski vocht vooral in het regionale Italiaanse MMA circuit waar hij in drie jaar tijd een record wist op te bouwen van 5-0. Onder meer Massimiliano Sammarco werd via TKO verslagen. Vervolgens verdween Amedovski bijna drie jaar van de radar, om vervolgens in 2018 terug te keren tegen Badr Mamdouh in de Kombat League. Amedovski won het gevecht en zou vervolgens een contract bij Bellator MMA tekenen. Amedovski imponeerde in zijn beide Bellator gevechten door zowel Will Fleury als Ibrahim Mane in de eerste ronde te finishen. Mane werd zelfs binnen twaalf seconden gefinisht. Amedovski zette vervolgens tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 zijn ongeslagen record op het spel tegen de Pool Krzysztof Jotko. Amedovski kwam er niet aan te pas en verloor via een zeer eenzijdige Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

John Phillips (MMA 21-9-0-1/UFC 0-3-0-0) was na Jack Marshman en Brett Johns de derde Welshman die de UFC weet te halen. Phillips traint bij SBG Ireland en staat bekend om zijn KO power. Vandaar dat hij ook bekend staat als ”The White Mike Tyson”. Phillips vocht voor bekende Britse promoties zoals Cage Rage, Cage Warriors FC & BAMMA. Bij BAMMA wist hij begin 2016 de titel te winnen door Cheick Kone te verslaan via KO in de eerste ronde. Phillips heeft op dit moment een 4-fight winstreak en heeft onder meer een overwinning staan tegen UFC vechter Charlie Ward (inmiddels teamgenoot). Het laatste verlies van Phillips dateert van 2013 toen hij te kort kwam tegen UFC vechter en TUF 25 winnaar Jesse Taylor. Phillips die normaal gesproken vecht op Middleweight, zou begin 2017 in Denver, Colorado zijn debuut maken voor de UFC in de Light-Heavyweight divisie tegen Marcos Rogerio de Lima. Echter raakte Phillips geblesseerd waardoor hij pas in December 2017 werd ingepland tegen de ongeslagen Eryk Anders. Echter had Phillips ditmaal problemen met zijn visum en moest hij wederom noodgedwongen verstek laten gaan. In Maart 2018 maakte Phillips in Londen zijn lang verwacht debuut tegen Charles Byrd. Phillips zat geen moment in het gevecht en werd via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde gefinisht. In zijn tweede gevecht voor de UFC trof Phillips de Amerikaan Kevin Holland tijdens UFC Beijing. Na een slechte eerste ronde, herstelde de Welshman met een sterke tweede ronde. Uiteindelijk werd hij in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission gefinisht waardoor hij nog moest wachten op zijn eerste overwinning in de Octagon. En die wachttijd werd in Maart 2019 verlengt. In een competitief gevecht verloor Phillips van landgenoot Jack Marshman via Split Decision. Phillips zou vervolgens in Juli 2019 terugkeren in de Octagon tijdens UFC Sacramento tegen Karl Roberson. Echter raakte de Welshman geblesseerd waardoor hij moest afzeggen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »