breaking news

Aleksa Camur vs. John Allan toegevoegd aan UFC 268 in New York

August 30th, 2021 | by Marcel Dorff
Aleksa Camur vs. John Allan toegevoegd aan UFC 268 in New York
UFC
0

Aleksa Camur gaat op 6 november zijn opwachting maken in de UFC. De Serviër gaat het opnemen tegen de Braziliaan John Allan in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar tijdens UFC 268 in New York. De partij zal plaatsvinden in de Madison Square Garden Arena. SuperLutas maakte de partij bekend.

Aleksa Camur (MMA 6-2/UFC 1-2) werd geboren in Sarajevo, Bosnië-Herzegovina, maar woont inmiddels al jaren in de Verenigde Staten. Camur traint bij Strong Style Fight Team (het team van onder meer Stipe Miocic). Camur maakte zijn Pro debuut in 2017 en wist in zijn eerste vier partijen alle gevechten via KO te beslissen. De UFC nodigde Camur vervolgens uit voor het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Hij nam het op tegen Fabio Cherant. Camur was sterker en besliste het gevecht via TKO in de tweede ronde. Camur verdiende hiermee een UFC contract. Camur debuteerde in de UFC in Januari 2020 tegen Justin Ledet. In een gelijkwaardige partij won Camur via Unanimous Decision. Acht maanden later liep Camur tegen zijn eerste verliespartij. Via Unanimous Decision werd verloren van William Knight. Helaas voor Camur kon hij in Juni 2021 die verliespartij niet revancheren. Via Split Decision werd verloren van Nicolae Negumereanu.

Embed from Getty Images

John Allan (MMA 13-6-0-1/UFC 0-1-0-1) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2012. Na een record van 10-4 te hebben opgebouwd in regionale organisaties tekende hij bij Imortal FC. Daar wist hij indruk te maken met overwinningen op Rafael Monteiro en Edvaldo de Oliveira. Dit leverde Allan in Augustus 2018 de kans op om via de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te winnen. Helaas voor Allan verloor hij van Vinicius Moreira waardoor niet hij maar Moreira een UFC contract won. Allan vocht vervolgens in Juni 2019 tegen Alexandre Silva voor de Future FC organisatie. Allan won via KO in de tweede ronde en kreeg vervolgens in Juli 2019 op short notice alsnog zijn kans bij de UFC. De Braziliaan nam het op tijdens UFC Sacramento tegen Mike Rodriguez. Allan won het gevecht via Unanimous Decision. Echter werd de partij omgezet in een No Contest nadat bleek dat Allan verboden middelen in zijn bloed had. Allan werd voor een jaar geschorst. De Braziliaan keerde hierdoor pas in December 2020 terug in de Octagon tegen Roman Dolidze. Allan verloor de partij via Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »