breaking news

Alejandro Perez vs. Jonathan Martinez toegevoegd aan UFC evenement op 26 februari

December 23rd, 2021 | by Marcel Dorff
Alejandro Perez vs. Jonathan Martinez toegevoegd aan UFC evenement op 26 februari
UFC
0

TUF Latin America 1 winnaar Alejandro Perez keert op 26 februari terug in de Octagon. De Mexicaan gaat het opnemen tegen Jonathan Martinez in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door ESPN Deportes.

Alejandro Perez (MMA 22-8-1/UFC 8-3-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens het eerste seizoen van TUF Latin America. Hij wist de finale te halen, waarin hij vocht tegen voormalig tegenstander en goede vriend Jose Alberto Quinonez. Perez was sterker dan Quinonez en won vrij duidelijk (mede dankzij twee punten in mindering voor Quinonez wegens kopstoten) via Unanimous Decision. Ongeveer een half jaar later vocht Perez tegen Patrick Williams. Een partij die Perez snel zal willen vergeten. Binnen 30 seconden wist Williams de Mexicaan via een Guillotine Choke te finishen. Perez kwam sterk terug en won vervolgens via TKO van zowel Scott Jorgensen als Ian Entwistle. In September 2016 stond Perez gepland om het op te nemen tegen Manny Gamburyan. Gamburyan trok zich terug om persoonlijke redenen en werd vervangen door Alberto Morales. In een rommelig maar leuk gevecht kreeg Perez een punt in mindering omdat hij volgens de scheidsrechter zijn tegenstander na het gaan van de toeter had geslagen. Door dit punt in mindering won Perez niet, maar eindigde het gevecht in een Majority Draw. Perez zou vervolgens in December 2016 zijn opwachting maken tegen Rob Font. Perez raakte echter geblesseerd en zou niet vechten. Perez werd vervolgens in Mexico City ingeroosterd tegen voormalig CES MMA Kampioen Andre Soukhamthath. Soukhamthath leek in ieder geval twee rondes in de tas te hebben, en wist Perez in die rondes driemaal knockdown te slaan. Echter zagen de judges tot ontsteltenis van Soukhamthath een ander gevecht, en kreeg Perez de overwinning toegekend via een van de meest controversiële Split Decisions van 2017. Perez keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Fresno in December 2017 tegen Iuri Alcantara. Perez was de meer actievere vechter en won terecht via Unanimous Decision. Perez zou vervolgens in April 2018 zijn winstreak uitbreiden naar drie. Via TKO in de tweede ronde werd gewonnen van Matthew Lopez. Drie maanden later stond Perez wederom in de Octagon. Ditmaal tijdens UFC Boise tegen Eddie Wineland. Perez won via een enigzins controversiële Unanimous Decision. Perez werd vervolgens gematcht tijdens UFC 235 in Maart 2019 tegen Song Yadong. Echter raakte de Chinees geblesseerd en werd Cody Stamann de nieuwe tegenstander. Stamann vocht sterk en brak de winstreak van Perez. Stamann won de partij via Unanimous Decision. In Juli 2019 werd de partij tegen Song Yadong opnieuw ingepland. Perez zou in de eerste ronde zwaar KO gaan tegen de Chinees. De Mexicaan zou vervolgens in Oktober 2020 zijn opwachting maken tegen Thomas Almeida. Echter moest hij verstek laten gaan in verband met een positieve COVID-19 test. Perez zou zijn slechte streak in Oktober 2021 weten te doorbreken. Via Armbar Submission in de tweede ronde werd Johnny Eduardo verslagen. Het leverde Perez de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Jonathan Martinez (MMA 15-4/UFC 5-3) is een vechter die uitkomt voor Different Breed MMA in Texas. Martinez begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de C3 Fights organisatie. Zijn debuut won hij in de derde ronde tegen Archie Lowe via KO. Hierop volgden in een tijdsbestek van iets meer dan een jaar nog zeven overwinningen. Onder meer Carlos Vergara en Ryan Hollis werden verslagen. Martinez vocht vervolgens bij de Legacy FC organisatie tegen huidig UFC vechter Matt Schnell. Martinez verloor in de tweede ronde via diskwalificatie na een illegale knietechniek. Hiermee brak hij zijn winstreak van acht en was hij niet langer ongeslagen. In 2016 maakte Martinez vervolgens zijn debuut voor de Combate Americas organisatie. Via Armbar Submission in de eerste ronde werd op een overtuigende manier afgerekend met Jesse Cruz. In September 2017 werd vervolgens Randy Hinds verslagen. Eveneens via Armbar Submission in de eerste ronde. Martinez maakte vervolgens tijdens UFC Moncton in Oktober 2018 op short notice zijn UFC debuut tegen Andre Soukhamthath. Martinez bood goed tegenstand maar kwam uiteindelijk te kort via Unanimous Decision. Martinez keerde vervolgens terug in de Bantamweight divisie. Tijdens UFC 234 in Februari 2019 vocht hij in Melbourne tegen de Chinees Wuliji Buren. Martinez was sterker en won via Unanimous Decision. En daar zou hij in Juli 2019 een nieuwe overwinning aan toevoegen. Tijdens UFC Sacramento won Martinez via een spectaculaire KO in de derde ronde. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Martinez werd vervolgens in Februari 2020 gekoppeld aan Andre Ewell. Martinez verloor de partij via een controversiële Split Decision. Echter wist hij in Augustus 2020 via een spectaculaire TKO in de derde ronde te winnen van Frankie Saenz. Twee maanden later wist Martinez te imponeren door de Braziliaan Thomas Almeida via Unanimous Decision te verslaan. Helaas voor Martinez kon hij die goede lijn in Maart 2021 niet voortzetten. Via KO in de tweede ronde was Davey Grant te sterk. Martinez zou vervolgens in September 2021 vechten tegen Nathaniel Wood. Echter raakte Wood geblesseerd en zou werd vervangen door Marcelo Rojo. Helaas moest Martinez vervolgens een dag voor het gevecht afzeggen na een slechte weight-cut. Een maand later pakte Martinez een short notice partij aan tegen Aaron Phillips. Echter moest Phillips zich terugtrekken en werd Zviad Lazishvili de nieuwe tegenstander. Martinez won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »